VUČIĆ SA BRAMERCOM: O saradnji naše zemlje i tužilaštva Tribunala, regionalnoj saradnji u pravosuđu i procesuiranju ratnih zločina u Srbiji
Foto: Tanjug/Rade Prelić

sastanak

VUČIĆ SA BRAMERCOM: O saradnji naše zemlje i tužilaštva Tribunala, regionalnoj saradnji u pravosuđu i procesuiranju ratnih zločina u Srbiji

Politika -

Na današnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca, pokrenuto je šest pitanja koja se odnose na saradnju Srbije i tužilaštva Tribunala, regionalnu saradnju u pravosuđu i procesuiranje ratnih zločina u Srbiji.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, razgovor predsednika Vučića i glavnog tužioca Bramerca bio je otvoren i konkretan i konstatovano je da je glavni tužilac Tribunala zadovoljan što je Srbija ispunila deo svojih obaveza ili preduzela korake u pravcu njihovog ispunjavanja.

Rečeno je i da će Srbija, iako oko nekih pitanja postoje različiti stavovi, nastaviti i jačati saradnju sa tužilaštvom Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala, koji će naslediti Haški tribunal po okončanju njegovog rada krajem godine.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija podržati saradnju i rad tužilaca za ratne zločine u regionu, a uz podršku tužilaštva Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala, kako bi i time doprinela stabilnosti i približavanju naroda u regionu.

Tužilac Bramerc je istakao da će, po prestanku rada tužilaštva Haškog tribunala, a kroz rad tužilaštva Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala, biti održan kontinuitet saradnje, uz podršku Srbiji u primeni Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina.

Bramerca boravi u Beogradu u okviru priprema redovnog šestomesečnog izveštaja za sednicu Saveta bezbednosti UN početkom decembra.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track