KRIK OTKRIVA: Ministar Nenad Popović u Rajskim papirima! TEŽAK NAJMANJE 75 MILIONA DOLARA
Foto: Promo

najbogatiji političar u srbiji

KRIK OTKRIVA: Ministar Nenad Popović u Rajskim papirima! TEŽAK NAJMANJE 75 MILIONA DOLARA

Politika -

Dokumenta procurila iz dve agencije za ofšor usluge sa Bermudskih ostrva i iz Singapura, pokazuju da poslovi i imovina srpskog ministra bez portfelja Nenada Popovića vrede najmanje 75 miliona dolara, a da je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona, što ga čini ubedljivo najbogatijim političarem u zemlji, otkriva KRIK.

Dokumenta procurila iz pomenutih agencija za ofšor usluge, kao i iz 19 zvaničnih kompanijskih registara, otkrivaju poslovanje različitih domaćih biznismena. KRIK otkriva ko su najpoznatiji ljudi iz Srbije, a čija se imena pojavljuju u “Rajskim papirima“.

Nakon što je 2012. godine postao potpredsednik Narodne skupštine, Popović je došao na ideju da svoje bogatstvo reorganizuje kroz složenu mrežu ofšor kompanija koju bi kontrolisali trust iz Hong Konga i dve firme sa Ostrva Man. Advokatska kuća “Appleby“ koju je Popović želeo da angažuje, međutim, sprovela je istragu i otkrila različite kontroverze u vezi sa Popovićevim poslovima, posebno onim u Rusiji.

KRIK najavljuje i da će se detaljnije o poslovima ministra Popovića, baviti u posebnom tekstu koji će biti objavljen u toku nedelje.

Istraživanje "Rajski papiri“ koje predvode Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara – ICIJ i nemački list “Zidojče cajtung“ otkriva tajne poslove svetskih lidera, engleske kraljice, muzičkih zvezda i poznatih korporacija.

Nova dokumenta produbljuju otkrića prošlogodišnjeg projekta “Panamski papiri“ kada je iz jedne od najpoznatijih agencija za osnivanje ofšor firmi procurilo 11,5 miliona dokumenata.

U projektu “Rajski papiri“ učestvovao je i KRIK zajedno sa istraživačkim novinarima iz čak 95 medija i analizirao dokumentaciju u vezi sa Srbijom.

Kurir.rs/KRIK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track