DVERI TVRDE DA ĆE SRPSKA SELA NASELITI MIGRANTI: Već je preko 600.000 zatražilo azil
Foto: Marina Lopičić

upozorenje

DVERI TVRDE DA ĆE SRPSKA SELA NASELITI MIGRANTI: Već je preko 600.000 zatražilo azil

Politika -

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izneo je danas podatak da je od jula 2011. godine do kraja 2016. godine u Srbiji 618.412 stranih državljana zatražilo azil i izrazilo nameru da traži azil, što opravdava sumnje Dveri da se od Srbije želi napraviti najveći azilantski centar u Evropi.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su Dveri podatke dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije kao odgovor na poslaničko pitanje i da taj dokument i podaci pokazuju da svi tražioci azila i oni koji su izrazili nameru da traže azil podležu readmisiji, odnosno vraćanju iz zemalja Evropske unije u Srbiju.

Migranti, foto: EPA

Obradović je rekao da poreklo tražioca azila nije samo iz zemalja zahvaćenih ratom i naveo da je njih 171.867 iz Avganistana, iz Pakisatana 11.081, Sirije 316.224 i Somalije 6.188.

On je kazao i da u Srbiji već postoji 14 prihvatnih azilantskih centara, a da je u toku i nametanje lokalnih akcionih planova u nekoliko opština za unapređenje položaja migranata u narednih pet godina.

"Jasno je da EU ima nameru da trajno nastani migrante u praznim srpskim selima i na teritoriji Srbije", ocenio je Obradović.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je policija otkrila ubicu vlasnika pekare iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track