NASTAVLJA SE RAT BIVŠIH KOLEGA ZORANA: Kriv si, odgovaraćeš! MRKA: Ma, nemaš pojma
Foto: Marina Lopičić, Beta

Leti perje

NASTAVLJA SE RAT BIVŠIH KOLEGA ZORANA: Kriv si, odgovaraćeš! MRKA: Ma, nemaš pojma

Politika -

Socijalista i dalje tvrdi da nije odgovoran za propuste na delu puta Ub-Lajkovac, dok se ministarka hvali da je lično potpisala krivičnu prijavu protiv njega

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, poručila je da je ceo slučaj u vezi sa postavljanjem gline na delu puta Ub-Lajkovac na Koridoru 11 sramota, da je odgovornost na njenom bivšem kolegi Milutinu Mrkonjiću, kao i da je ona lično potpisala krivičnu prijavu protiv Mrkonjić i 13 drugih osoba koju je Ministarstvo građevinarstva podnelo Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Mrkonjić, s druge strane, tvrdi da u tom slučaju nema njegove odgovornosti, ali za razliku od pre dva dana, kada je na prijavu gledao kao na vrstu političkog pritiska, sad tvrdi da nikakvog pritiska nema. Sve je to, navodi, neznanje aktuelne ministarke.

Potpisala prijavu

Ministarka je juče saopštila da će u martu krenuti radovi na ispravci svih grešaka, te da će radovi trajati najmanje godinu dana.

- Činjenica je da sam ja potpisala krivičnu prijavu protiv 14 osoba u vezi sa izgradnjom 12,5 kilometara puta Ub-Lajkovac na Koridoru 11. Na spisku se nalaze direktori preduzeća „Putevi Užice“, „Planum“, „PZP Beograd“, kao i nadzor iz „Koridora Srbije“, Instituta za puteve i CIP. Deonica je koštala 70 miliona evra i u delu od 4,5 kilometara mora da se gradi ponovo. Postoje takve pukotine i tek posle analiza pokazalo se da se cement raspao i da je potrebno u dubini od četiri metra, a negde i do dubine od 11 metara, ponovo raditi put na dužini od 4,5 kilometara - kazala je ona i podsetila da će to koštati zemlju milijardu dinara.

Izmišljeni problem

- Kada takvu analizu dobijem, moja dužnost je da to prosledim tužilaštvu, jer neko mora biti odgovoran što su građani Srbije platili 70 miliona evra za ovaj put i zato što treba da dodamo još najmanje milion dinara, a videćemo koliko će to još biti da bi se sve popravilo - navela je Mihajlovićeva i dodala:

- Ovde nema politike. Ili se radi u skladu sa zakonom, ili nije u skladu sa zakonom. Obaveza Vlade i države je da pokaže da ne može da se radi tako.

Ministarka je dodala i da neće da stoji iza bilo čijeg „problema, javašluka, nerada ili nezakonitog poslovanja“, kao i da se na „kineskim deonicama“ dešavalo da se takođe ugradi neadekvatan materijal, ali se odmah reagovalo i rušeni su nasipi na tim deonicama.

Milutin Mrkonjić juče u razgovoru za Kurir nije želeo da komentariše ministarkine navode, ali je ranije za N1 kazao da je prijava neozbiljna i neutemeljena, te da je on svoj posao radio bez problema. Još je rekao da je to lažna prijava i da je nije dobio.

- Za ovaj posao odgovaram sto odsto. Nisam žrtva političkog progona, ko može mene da proganja. Ovo je izmišljeni problem, problema u građenju ima, to je dokaz neznanja, upravo kako je napisana prijava. Moguće da ima pukotina, moguće da ima i težih, i na Koridoru 10, koji sam ja otvorio. Ministarka baš svoj posao ne zna - kazao je Mrkonjić.

POSLE SUKOBA Brnabićka prvi put s Mihajlovićkom

IMA SVAĐA U VLADI I TO JE OK

Ana Brnabić, premijerka Srbije, i Zorana Mihajlović juče su se prvi put pojavile zajedno u javnosti otkako je na jednom skupu potpredsednica Vlade kolutala očima dok je Brnabićeva hvalila NALED umesto njenog ministarstva.

- U ovom trenutku ostavila bih to za nama, cenim rad Zorane Mihajlović. Idemo dalje. Iskreno se izvinjavam ako sam bilo koga uvredila, nisam mislila da bilo koga uvredim, uvek kažem da Vlada kao tim radi naporno - rekla je ona i dodala:

- Imamo neka razmimoilaženja, to je OK, nismo mi nadljudi, imamo i svađe i različita mišljenja, ali je važno da na kraju krajeva stanemo i radimo kao tim.

Premijerka je rekla i da njen brat ne stoji iza firme koja je kupila dug „Goše“, što su poslanici opozicije pitali.

- Takve optužbe su udar na mene i Vladu Srbije, a ne na mog brata. Ali on trpi, kao i njegova porodica. Nemoćna sam i ne znam kako da se borim protiv toga. Čula se tada sa bratom, koji ima porodicu i dvoje maloletne dece, koja čitaju da je njihov otac kriminalac, da pored kuma Aleksandra Vučića stoji iza svih najmutnijih poslova u Srbiji - navela je ona.

Kurir / Katarina Blagović

Foto: Marina Lopičić, BETA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovo su bili poslednji trenuci života ubijenog pekara! Evo šta se tačno odigralo u staklorezačkoj radnji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track