ZORANA MIHAJLOVIĆ: Malo smo dosadili sa prevremenim izborima! Volela bih da imamo gradonačelnicu
Foto: Marina Lopičić

POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Malo smo dosadili sa prevremenim izborima! Volela bih da imamo gradonačelnicu

Politika -

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da nema ništa protiv prevremenih parlamentarnih izbora, ali da lično misli da su građanima sa time "malo dosadili".

"Lično, mislim da smo građanima malo dosadili sa prevremenim izborima, ali s druge strane nemam ništa protiv njih. Znam da SNS ima rezultate sa kojima može da izađe pred građane i zatraži još jedan mandat", rekla je Mihajlovićeva u intervjuu za "Nedeljnik".

Ona je ukazala da će odluku o tome doneti SNS i ona će umnogome zavisiti od političke klime u društvu.

Volela bih da imamo gradonačelnicu

Upitana da li sebe vidi na poziciji gradonačelnika Beograda, pošto se spekuliše da bi kandidat SNS mogao da bude žena, "ili bi pre na premijersku funciju", ona je rekla:

"Volela bih da Beograd dobije gradonačelnicu, ali lično nisam zainteresovana za to mesto. Imam toliko posla koji treba da završim u Vladi Srbije".

Na konstataciju da je "u ozbiljnom sukobu sa premijerkom Anom Brnabić", Mihajlovićeva je rekla da nam treba više dijaloga, "jer njega neće biti ako se svako različito mišljenje odmah nameće kao svađa ili sukob".

"Premijerka na osnovu ličnih afiniteta ne može da deli zasluge"

"Funkcija prvog čoveka Vlade obavezuje da ne možete na osnovu ličnih stavova i afiniteta da delite zasluge za to što je Srbija 10. na svetu po izdavanju građevinskih dozvola", dodala je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, to nije pitanje zasluga, već činjenice da je Vlada Srbije direktno zaslužna za ovaj uspeh, i to Vlada Srbije na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić.

"Zasluge treba da budu rezultat uloženog rada, a svi dobro znamo koliko je ko sve zaslužan za ovaj uspeh. Zato sam i reagovala", rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje koliko je dotiču kritike iz Srpske pravoslavne crkve, potpredsednica Vlade je navela da, kada bi ponovo neko o ženama rekao to što su pojedini crkveni velikodostojnici rekli, ona bi ponovo isto reagovala, jer niko nema prava da određuje ženama kada će da rađaju.

"Žao mi je što se i drugi nisu oglasili i stali u odbranu naših majki i sestara, ali smatram da je dobro što smo, pa i na ovaj način, pokrenuli dijalog sa Crkvom o položaju žena. Pa neka je razgovor krenuo i preko mojih leđa", kaže Mihajlovićeva.

Ona je dodala da se ne možemo deklarativno zalagati za rodnu ravnopravnost, ili da ćemo da stvaramo uslove da žene ne budu marginalizovana grupa, već to treba i na delu da pokažemo - to je odgovornost svih učesnika javnog i političkog života.

Kurir.rs/Nedeljnik

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovo su bili poslednji trenuci života ubijenog pekara! Evo šta se tačno odigralo u staklorezačkoj radnji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track