VUČIĆ U TEHNIČKOJ ŠKOLI U ARANĐELOVCU: Deco, imajte u vidu da ste bogati koliko znate jer jedino znanje niko ne može da vam oduzme!
Foto: Tanjug Zoran Žestić

PREDSEDNIK SRBIJE

VUČIĆ U TEHNIČKOJ ŠKOLI U ARANĐELOVCU: Deco, imajte u vidu da ste bogati koliko znate jer jedino znanje niko ne može da vam oduzme!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa učenicima Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu istakao prednostima dualnog obrazovanja i poručio im da budu vredni i marljivi, jer su bogati onoliko koliko znaju, ali i koliko prijatelja imaju.

Kako je rekao, škola "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu dobra je škola, sa više od 700 đaka u kojem se razvija sistem dualnog obrazovanja.

"Beskrajno sam srećan i nisam znao da to ovde tako izgleda, da u okviru prvih programa za dualno obrazovanje postoje oni koji uče za zavarivače, strugare... Ima smerova od elektrotehničara do mašinaca, zanatlija", rekao je Vučić.

On je podvukao da su mu u školi preneli da je prvi put posle 20 godina veće interesovanje za neke smerove.

foto: Tanjug Zoran Žestić

"Zadovoljan samo što sam video mlade ljude koji hoće da rade i na takav način vide svoju budućnost", poručio je predsednik.

On je najavio da će škola u Aranđelovcu imati dodatnu podršku države, koja će se potruditi da nabavi nove mašine, kako bi imali bolje uslove za rad.

Vučić je đacima poručio da nije došao da im drži pridike, već da im kaže da treba da budu marljivi, da uče i stiču znanja i veštine, ali i da poštuju svoje prijatelje.

"Uvek ste bogati onoliko koliko znate, jer, znanje niko ne može da vam oduzme, ali i onoliko koliko imate drugara i prijatelja", ukazao im je predsednik.

Kako im je rekao, potrebno im je prijateljstvo, jer se ne može računati samo na porodicu, koja jeste oslonac, već se moraju oslanjati na drugove.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Moja je molba da onoliko koliko želite da budete poštovani pokažete poštovanje prema drugima i molim vas da budete vredni i marljivi", kazao je Vučić.

Ponovio je da se sistem dualnog obrazovanja razvija u Tehničkoj školi, te da je jedan od problema što nemamo dovoljno zanatlija.

Istakao je da su prednosti dualnog obrazovanja prepoznale i domaće i strane kompanije u Srbiji, koje traže kadrove.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Kod nas je zanatlija sve manje i sve što imamo, sve dobije posao. Za izgradnju puta Levosoje - Srpska kuća uvozili smo Albance da nam rade, jer nismo imali svoje. Molim vas da budete hrabri u smislu ciljeva, volje i želje da uspete, da brinete o drugima, a onda ćemo samo da slavimo uspehe ove škole", zaključio je predsednik Srbije.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da se naprave bolji protokoli i da se škola napravi kao sigurno mesto.

"Kada im damo dosta dobrih stvari imaće manje vremena da misle o lošim", rekao je Šarčević.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track