Božović: Brnabićeva za svoj rad odgovara Skupštini Srbije! Za prvih sto dana vlade nije uspela ni Ustav da pročita!
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Reagovanje

Božović: Brnabićeva za svoj rad odgovara Skupštini Srbije! Za prvih sto dana vlade nije uspela ni Ustav da pročita!

Politika -

Iako joj funkcija koju obavlja to ne dozvoljava, premijerka Ana Brnabić dala je sebi za pravo da iskomentariše rad Skupštine Srbije, navodeći da je tamošnja atmosfera "sve, samo ne konstruktivna". Njeno viđenje stanja u parlamentu oštro je osudila opozicija.

- Mnogi imaju različite razloge zašto bi trebalo raspisati vanredne izbore, ali meni deluje kao važan razlog to što u okviru Poglavlja 23 u pristupanju Srbije EU moramo da prođemo kroz promene Ustava. Atmosfera u Skupštini je trenutno sve samo ne konstruktivna - rekla je Brnabićeva koja je ocenila da bi zbog toga bilo važno da u parlamentu budu stranke "koje na najbolji način odslikavaju volju građana".

Poslanik DS Balša Božović kaže da Brnabićeva nije uspela za prvih sto dana vlade ni Ustav da pročita.

- Inače bi znala da vlada na čelu sa njom odgovara za svoj rad Skupštini a ne obrnuto. Njena izjava da Skupština ne funkcioniše i da radi u lošoj atmosferi očigledno govori o izgovoru da bi se raspisali parlamentarni izbori jer i sama zna da ne ume da vodi vladu Srbije - ističe Božović.

Poslanik SRS Nemanja Šarović kaže da je Skupština Srbije "pod potpunom dominacijom izvršne vlasti".

- Kakva je atmosfera u skupštini diktiraju poslanici vladajuće koalicije i oni koji predsedavaju. Za razliku od narodnih poslanika koji su predstavnici građana Srbije, ministri su obični državni službenici. Njih je birao Vučić a nas su birali građani Srbije - tvrdi ovaj radikal.

(Kurir.rs/Sanja Đurić/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sto dana Vlade: Pet loših stvari!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track