BRNABIĆ I GOJKOVIĆ UPUTILE TELEGRAM SAUČEŠĆA GRČKIM ZVANIČNICIMA: Delimo bol i tugu zbog velikog gubitka u tragičnim poplavama
Foto: Beta, Fonet

srbija ponudila pomoć

BRNABIĆ I GOJKOVIĆ UPUTILE TELEGRAM SAUČEŠĆA GRČKIM ZVANIČNICIMA: Delimo bol i tugu zbog velikog gubitka u tragičnim poplavama

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputile u danas telegram saučešća predsedniku Republike Grčke Aleksisu Ciprasu i predsedniku parlamenta Nikolaosu Vucisu, povodom stradanja ljudi u bujičnim poplavama koje su pogodile tu zemlju.

"U ime Vlade Srbije i u svoje ime, izražavam saučešće vama, grčkoj vladi, porodicama i prijateljima nastradalih u poplavama koje su zahvatile Republiku Grčku. Pogođeni tugom, izražavamo našu duboku žalost zbog velikog gubitka koji je pogodio naš prijateljski grčki narod. Mislima smo uz vas i želimo brz oporavak povređenima, s nadom da ćete izdržati ove veoma teške i bolne dane", poručila je Brnabić u telegramu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Gojković je naglasila da je Srbija sa dubokom tugom primila vest o tragičnim poplavama koje su pogodile Grčku i odnele ljudske živote.

"Dozvolite mi da Vama, članovima Grčkog parlamenta i čitavom narodu Grčke u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, uputim izraze dubokog saučešća i solidarnosti", navodi se u telegramu saučešća.

U ovom teškom trenutku, dodala je Gojković, delimo bol i tugu onih koji su ostali bez svojih najmilijih, kao i svih koji su pogođeni ovom strašnom nepogodom i koji su ostali bez svojih domova.

"U ovom tužnom trenutku, molim Vas da prenesete izraze iskrenog saučešća porodicama nastradalih", stoji u telegramu predsednice skupštine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Štrajk u pošti ugrožava celu Srbiju !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track