ŠTA SE TO DEŠAVA U BRISELU: Mogerini u poslednjem trenutku otkazala najavljenu konferenciju s Haradinajem! Niko ne zna zašto
Foto: Fonet/AP, EPA

Zasad nema nikakvog saopštenja

ŠTA SE TO DEŠAVA U BRISELU: Mogerini u poslednjem trenutku otkazala najavljenu konferenciju s Haradinajem! Niko ne zna zašto

Politika -

BRISEL - U Briselu je u poslednjem trenutku otkazana ranije najavljena konferencija za novinare šefice EU diplomatije Federike Mogerini i kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Kosova nije održana planirana konferencija za medije EU i kosovskih predstavnika.

foto: Zorana Jevtić

Zvanično razlog otkazivanja nije saopšten, a u diplomatskim izvorima EU navode "pitanje agende" kao razlog za otkazivanje zajedničkih izjava Mogerini i Haradinaja. Inače, Haradinaju je to prva zvanična poseta Brisel od kada je na toj funkciji.

Na Tviter nalogu portparolke Mogerinijeve Maje Kocijančič nema ni fotografija, ni vesti o današnjem susretu. Štaviše, poslednji unos je od juče i to sastanak sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

On se pored učešća na sednici Saveta za SSP EU i Kosova, bilateralno sastao sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini, a nakon toga i sa komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

(Kurir.rs/Tanjug/EPK/Foto: Fonet/AP/EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track