SPS PODRŽALA KOALICIONOG PARTNERA: Naprednjaci doneli odgovornu odluku o izborima
Foto: Twitter

u interesu srbije

SPS PODRŽALA KOALICIONOG PARTNERA: Naprednjaci doneli odgovornu odluku o izborima

Politika -

Socijalistička partija Srbije (SPS) podržava odluku koalicionog partnera SNS, da se u martu održe samo redovni beogradski, a ne i vanredni parlamentarni izbori. To je ozbiljna, odgovorna i državotvorna odluka, kaže šef poslaničke grupe socijalista u Skupštini Srbije Đorđe Milićević.

Milićević ističe da je i pored toga što bi eventualni parlamantarni izbori svakako odgovarali stankama vladajuće koalicije, odluka naprednjaka potvrdila da je ta koalicija posvećena Srbiji, rešavanju problema, interesima i budućnosti zemlje, a ne interesima stranke, rejtinzima i popularnosti.

"Pozdravljamo odlučnost i opredeljenost za nastavak reformskih procesa, jer smatramo da politika i reformski kurs vlade koji je započet 2014. godine nemaju alternativu, bez obzira na svakodnevne pokušaje da se umanje i obezvrede rezultati rada Vlade i Skupštine Srbije", rekao je Milićević.

Stav socijalista je, dodaje, da ni Vlada ni parlament ne treba da gube vreme, već da ostanu posvećeni svom poslu.

Kad je reč o redovnim beogradskim izborima, Milićević je ponovio da će SPS o načinu učešća na tim izborima razgovarati unutar stranke, i sa koalicionim partnerima, a nakon toga doneti odluku.

!Interes građana je politika kontinuiteta i stabilnost. Više je nego jasno da sadašnja vlast u Beogradu nema alternativu", smatra on.

Kako je naveo, "sve opozicione stranke koje pozivaju OEBS da prati izbore prvenstveno bi trebalo da znaju da oni imaju svoje predstavnike u svim izbornim telima, ponekad u većini kao što je bio slučaj za predsedničke izbore, i ako ne mogu da veruju svojim predstavnicima, onda to sasvim dovoljno govori o tim političkim strankama, a ne o nama".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić odlučio, glavni odbor ga poslušao: Izbori u martu, ali samo gradski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track