GLASA SE ZA PREDSEDNIKE OPŠTINA: Danas drugi krug lokalnih izbora na KiM
Foto: Dragan Kadić

Predizborna kampanja počela 13. novembra

GLASA SE ZA PREDSEDNIKE OPŠTINA: Danas drugi krug lokalnih izbora na KiM

Politika -

Na Kosovu i Metohiji danas se održava drugi krug izbora za predsednike 19 opština, a izbori će biti održani i u dve opštine sa srpskom većinom - Klokot i Parteš-Pasjane.

U Klokotu će biti održan drugi krug, pošto u prvom, 22. oktobra, nije izabran predsednik opštine. Nakon odluke Panela za žalbe, izbori u opštini Parteš i Pasjane će biti ponovljeni u celosti, pa će biti birani i predsednik opštine i odbornici skupštine.

Drugi krug izbora biće održan u Prištini, Djakovici, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovskoj Kamenici, južnom delu Kosovske Mitrovice, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prizrenu, Sstimlju, Suvoj Reci, Uroševcu, Vučitrnu i Mališevu. U 10 opština na KiM u kojima je srpska većina, Srpska lista je u prvom krugu osvojila najviše glasova, pa je sa te liste izabrano osam predsednika opština.

Srpska lista i u preostale dve opštine ima svoje kandidate za predsednike - to su Božidar Dejanović za Klokot i Dragan Petković za Parteš.

Uoči drugog kruga izbora, Dejanović je iz Građanske inicijative "Klokot Vrbovac" pristupio sa svim svojim članovima Srpskoj listi.

Predizborna kampanja za drugi krug izbora počela je 13. novembra i trajala je do petka, 17. novembra u ponoć.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Odlazak diktatora! Mugabe smenjen sa čela stranke, vojska i ulica pojačavaju pritisak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track