INCIDENT U PARLAMENTU Vučić: Dveri su fašisti! Idu u istoriju posle sledećih izbora
Foto: Fonet, Zorana Jevtić

Agresija u Skupštini vratila vanredno glasanje

INCIDENT U PARLAMENTU Vučić: Dveri su fašisti! Idu u istoriju posle sledećih izbora

Politika -

Ovo im je prvi put da su u nekakvoj koaliciji osvojili pet odsto glasova, kazao predsednik

Tek što su skinuti s dnevnog reda, vanredni parlamentarni izbori ponovo su u fokusu. Posle novog nasilnog ispada u parlamentu, u kojem je lider Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem udario šefa naprednjačkog poslaničkog kluba Aleksandra Martinovića, pojedini ministri podgrejali su priču o spajanju beogradskih i republičkih izbora.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić juče je rekao da je incident napravila „grupa fašista“ i poručio da će ih na sledećim izborima ispratiti u istoriju.

- Fašizam ćemo pobediti. Ovo im je prvi put da su u nekakvoj koaliciji osvojili pet odsto glasova. Na sledećim izborima fašisti odlaze u istoriju. To su isti fašisti koji su Maji Gojković lomili ruku u njenoj kancelariji u Skupštini. Čestitam Martinoviću na smirenosti i poštenom i civilizovanom odnosu. Fašisti su to napravili samo zbog sopstvenog džepa, zato što je neko hteo da im, zbog neprimerenog ponašanja, oduzme 15.000-20.000 dinara za humanitarne svrhe - izjavio je Vučić.

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović za Kurir kaže da se ispostavilo da je bila u pravu kad se i pre odluke stranačkih organa zalagala za izbore.

- Osuđujem svaku vrstu nasilja, naročito nasilje u parlamentu koje je postalo jedini politički program Dveri i njihovog predsednika Boška Obradovića. Ne bih imala šta da dodam od onoga što sam već rekla na sednici Predsedništva SNS - izjavila je ona.

Još direktniji bio je ministar odbrane i lider PS Aleksandar Vulin, koji je pozvao Vučića da raspiše izbore pošto nema višeg državnog interesa „nego da Skupština Srbije prestane da bude igračka siledžija“. On smatra da sramoćenje parlamenta mogu da zaustave samo građani Srbije.

Boško Obradović

VLAST KRIVA ZA POLITIČKO NASILJE

Obradović je dan posle incidenta rekao da vladajuća većina proizvodi skandale i političko nasilje, te da krivce za „nemile scene“ u parlamentu treba tražiti u vlasti.

- Sada građani mogu da shvate zašto smo toliko borbeni, jer nas konstantno ponižavaju, gaze, sprečavaju da govorimo i sada ne dozvoljavaju ni da podnosimo dopune dnevnog reda - izjavio je Obradović.

Kurir / I. K - S. S.

Foto: Zorana Jevtić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Novi incident u Skupštini Srbije! Pogledajte kako je Obradović gađao Martinovića mišem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja