POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE IZABRAO NOVO RUKOVODSTVO: Vojvodina ponovo da bude najrazvijeniji deo Srbije
Foto: Pokret obnove kraljevine Srbije

sednica

POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE IZABRAO NOVO RUKOVODSTVO: Vojvodina ponovo da bude najrazvijeniji deo Srbije

Politika -

NOVI SAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) izabrao je danas u Novom Sadu rukovodstvo Pokrajinskog odbora POKS za Vojvodinu.

Za predsednika je izabran Dejan Mihaljica iz Temerina, poslanik u Skupštini AP Vojvodine, a za potpredsednike Ljubomir Stanisavljev iz Zrenjanina, zamenik sekretara za sport i omladinu u Vladi AP Vojvodine, dr Saša Stevanović iz Novog Sada, pomoćnik sekretara za poljoprivredu u Vladi AP Vojvodine i Nenad Trbović iz Kule, poslanik u Skupštini AP Vojvodine.

Za predsednika Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora POKS za Vojvodinu izabran je Vladislav Živanović iz Sombora. Na konstitutivnoj sednici Pokrajinskog odbora POKS za Vojvodinu, na kojoj su bili predstavnici 41 gradskog i opštinskog odbora iz Vojvodine, prisustovao je i predsednik stranke, narodni poslanik u Skupštini Srbije, Žika Gojković, koji je tim povodom izjavio:

"Pod Karađorđevićima smo izvojevali pre tačno 99 godina veliku pobedu zajedno sa moćnim saveznicima, prisajedinili Vojvodinu Kraljevini Srbiji itako ispunili viševekovni san vojvođanskih Srba, da žive u svojoj otadžbini. Danas, nažalost, Vojvodina nije više najrazvijeniji deo Srbije, kao što je bila za vreme kraljevine, dok je bila Dunavska banovina sa sedištem u Novom Sadu, kada je doživela najveći ekonomski procvat. Pokret obnove Kraljevine Srbije želi Srbiju koja je decentralizovana po modelu zemalja Evropske unije, u kojima se ne sliva sav novac u centralnu kasu, nego se najveći deo troši tamo gde nastane, u regijama, pokrajinama, gradovima i opštinama. Naši poslanici u skupštinama Srbije i Vojvodine, snažno će se boriti da država Srbija u svakom momentu poštuje ustavom zagarantovana prava Vojvodine, ali isto tako i protiv separatističkih težnji pojedinih stranaka u Vojvodini", rekao je on.

(Kurir.rs/Foto: Pokret obnove Kraljevine Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: EVO zbog čega Nebojša Čović može da bude osuđen na 12 godina zatvora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track