STEFANOVIĆ O PRETNJAMA UPUĆENIM PREDSEDNIKU SRBIJE: Radimo na otkrivanju osobe koja je poslala pismo Vučiću
Foto: Marina Lopičić

obavešteno tužilaštvo

STEFANOVIĆ O PRETNJAMA UPUĆENIM PREDSEDNIKU SRBIJE: Radimo na otkrivanju osobe koja je poslala pismo Vučiću

Politika -

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je obavestilo nadležno tužilaštvo povodom pretećeg pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poslatog iz Nemačke i srpska policija u saradnji sa partnerskim službama radi na identifikaciji osobe koja je uputila pretnju, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Hrvatska dijaspora očigledno poznaje samo politiku mržnje i želi da oživi ustašku ideologiju koja je danas često prisutna i u samoj Hrvatskoj. Svakako nas neće uplašiti pretnjama da spremaju novu Oluju i Bljesak jer, kao što je i predsednik Vučić već rekao, Srbija tako nešto više nikada neće dozvoliti", rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović je istakao da je uveren da će država Srbija učiniti sve da to spreči i navodi da će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost predsednika Srbije.

Predsedniku Vučiću je u petak stiglo preteće pismo potpisano sa "Pavelićevi križari, ustaški gerilci" i poslato iz Hanovera, u Nemačkoj.

Pismo koje je upućeno na Vučićevo ime stiglo je na Andrićev venac u trenutku dok se predsednik Srbije nalazi u poseti Kubi.

"Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak", piše između ostalog u tom pismu.

Uz pismo je stigla i fotografija na kojoj su Adolf Hitler, Ante Pavelić i Herman Gering.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HULIGAN IZ HRVATSKE PROPEVAO! Evo ko ga je angažovao za derbi i koliki novac je dobio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja