NEOBIČNA KOALICIJA U MIONICI: Šešelj, Dačić i Palma idu zajedno na izbore
Foto: PrintScreen

Hit ekipa

NEOBIČNA KOALICIJA U MIONICI: Šešelj, Dačić i Palma idu zajedno na izbore

Politika -

Dve stranke vlasti i jedna iz opozicije zajednički izlaze pred birače u ovoj varošici, a lider SRS predlaže „patriotsku koaliciju“ i za buduće izbore za Skupštinu

U politici je izgleda sve moguće, pa tako i koalicije koje je malo ko očekivao. Tako će na lokalnim izborima u Mionici 24. decembra na zajedničkoj listi nastupiti stranke vlasti i opozicije, i to SPS, SRS i JS, a lideri tih partija Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Vojislav Šešelj održali su juče predizborni skup.

- Možda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno, a to je da nikada nismo bili izdajnici - kazao je najpre Ivica Dačić.

Ocenio je da su ti lokalni izbori važni i zbog potrebe jačanja „patriotskog bloka“, jer, kako je primetio, sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region. On očekuje dobre rezultate u Mionici i ostalim lokalnim izborima, a ne isključuje ni mogućnost da građani uskoro glasaju i na republičkom nivou.

- Daj bože da rezultat bude dobar i na ovim drugim izborima koji se očekuju, a ja se ne bih iznenadio da budu i parlamentarni izbori u Srbiji. Što da ne kad već idemo na izbore - dodao je Dačić.

Šešelj se umnogome složio s njim i dodao da bi bilo dobro formirati širu „patriotsku koaliciju“ i za republičke izbore.

- Ja nikada neću dozvoliti da „dosmanlije“ dođu na vlast i zato bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou - rekao je Šešelj.

On je ocenio da je Mionica zato „na neki način eksperiment“.

- Mi smo ovde da pariramo naprednjacima i da posle izbora uđemo u razgovor sa SNS sa što vise odbornika - rekao je Šešelj.

Palma je ponovio da je „protiv Haškog tribunala, protiv nezavisnog Kosova i da dva muškarca ulaze u brak“.

B. K. - Foto: PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track