NA POZIV VISOKE PREDSTAVNICE EU MOGERINI: Premijerka Brnabić danas u radnoj poseti Briselu
Foto: Zorana Jevtić

Organizacija Zapadnobalkanske šestorke

NA POZIV VISOKE PREDSTAVNICE EU MOGERINI: Premijerka Brnabić danas u radnoj poseti Briselu

Politika -

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće sutra u radnoj poseti Briselu, na poziv visoke predstavnice EU za spoljnu i bezbednosnu politiku i potpredsednice Evropske komisije, Federike Mogerini, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

foto: AP

Predsednica Vlade biće gost na radnoj večeri koju Mogerini organizuje za predsednike vlada "Zapadnobalkanske šestorke", a kojoj će prisustvovati i komesar EU za susedsku politiku i proširenje Johanes Han. Uoči radne večere, premijerka Brnabić imaće bilateralni susret sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Brnabić i Mogerini razgovaraće o procesu evrointegracija Srbije i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, regionalnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

foto: AP

Visoka predstavnica EU Mogerini organizuje radnu večeru u formatu "Zapadnobalkanske šestorke" na najvišem nivou, u cilju jačanja saradnje i razmene mišljenja o najaktuelnijim temama u regionu. Format "Zapadnobalkanske šestorke" deo je "Berlinskog procesa", navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track