RUŽIĆ O SIGURNOM PUTU KA EVROPSKOJ UNIJI: Integracije Srbije podsticajne i za BiH
Foto: Zorana Jevtić

Saradnja u regionu

RUŽIĆ O SIGURNOM PUTU KA EVROPSKOJ UNIJI: Integracije Srbije podsticajne i za BiH

Politika -

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić izrazio je uverenje da je napredak Srbije na evropskom putu podsticajan i za evropske integracije BiH.

foto: Zorana Jevtić

"Svaki pojedinačni napredak naših zemalja je ono što olimpijski plamen čini aktivnim, bar za nas koji budućnost regiona vidimo u EU", rekao je on za agenciju Fena.

Ružić koji je ranije obavljao dužnost ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije u Vladi Srbije, prisustvovaće sutra u Sarajevu svečanoj akademiji koju organizuje Evropski pokret u BiH.

NA POZIV VISOKE PREDSTAVNICE EU MOGERINI: Premijerka Brnabić sutra u radnoj poseti Briselu

Kako je preneo njegov kabinet, on je u intervjuu naveo i da "BiH ima dovoljno potencijala i znanja da bude uspešna u evropskim integracijama".

"Ne želim da sumnjam u dobre namere bilo koga spolja, ali smatram da je BIH prošlo i previše savetnika. Ponekad naši prijatelji iz međunarodne zajednice ne razumeju najbolje mentalitet građana koje žive na našem podneblju", rekao je on.

foto: AP

Dodao je i da BiH treba ostaviti njenim gradjanima, entitetima i narodima da suvereno odlučuju o svojoj budućnosti.

"Verujem da će svi ostali iz regiona uvek biti tu da pomognu kod ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Slovom na to nas upućuje i Dejtonski sporazum", rekao je on.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track