ĐURIĆ: Srbija će tražiti reviziju pljačkaših i nelegalnih privatizacija na KiM
Foto: Nebojša Mandić

borba za imovinu

ĐURIĆ: Srbija će tražiti reviziju pljačkaših i nelegalnih privatizacija na KiM

Politika -

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija tražiti i insistirati da bude izvršena revizija privatizacija na KIM koja je, kako kaže, po svom karakteru nelegalna, pljačkaška i kriminalna, ali i protivna domaćim i međunarodnim propisima i rezolucijama.

Đurić je posle okruglog stola u okviru unutrašnjeg dijaloga na kome su učestvovali predstavnici ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih udruženja, kazao da je Kancelarija za KIM napravila sveobuhvatnu bazu podataka imovine.

"Imamo papir za svaki dinar, za svaki šraf koji smo kao država ulagali u proteklim decenijama na KIM", rekao je Đurić novinarima.

On je podsetio da je preko 900 fabrika na KIM čiji je vlasnik država Srbija "oteto" u procesu pljačkaške privatizacije bez da su Srbi na KIM ili država Srbija dobili ijedan dinar.

Đurić je naveo da smo kao narod na teži način na primeru KIM naučili i izvukli pouke zbog čega je važno da postoji plan za svaku opštinu, selo ili grad, navodeći da se danas poklanja puna pažnja svim sredinama.

Đurić je složio sa konstatacijom da nema konačnih rešenja kada je KIM u pitanju već da postoji samo stalna borba za ostvarivanje naših interesa i da kao narod ostanemo i opstanemo i na KIM i na svakom drugom mestu.

On je s tim u vezi zaključio da ekonomska politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučiha znači da Srbija konačno ima plan za svaku opštinu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NA SRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track