RADNA VEČERA U BRISELU Brnabićeva sa Mogerini: Srbija se dokazala kao predvidiv i ozbiljan partner EU
Foto: Vlada Srbije

Razgovor o novoj Strategiji proširenja

RADNA VEČERA U BRISELU Brnabićeva sa Mogerini: Srbija se dokazala kao predvidiv i ozbiljan partner EU

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je, posle sastanka premijera Zapadnog Balkana u Briselu i razgovora o novoj Stretegiji proširenja, jasno da su Srbija i Crna Gora najnaprednije u procesu pridruživanja EU i ističe da se Srbija već dokazala kao stabilan, predvidiv i ozbiljan partner.

foto: Vlada Srbije

"Srbija i Crna Gora su i jedine zemlje koje u ovom trenutku pregovaraju. Jedna od osnovnih tema je i da Albanija i Makedonija krenu u pregovore što je pre moguće, nadamo se u prvoj polovini 2018. godine. To je u interesu celog Zapadnog Balkana", izjavila je Brnabić sinoć, na kraju radne večere koju je za premijere iz regiona organizovala šefica diplomatije EU Federika Mogerini.

Premijerka je novinarima rekla da Srbija u potpunosti podržava Albaniju i Makedoniju, kao i da je napredak tih zermalja na putu evrointegracija važan za dalju stabilnost i povezanost Zapadnog Balkana.

"Ono što je jasno jeste da svako napreduje svojim tempom. Taj tempo se neće usklađivati kao nivo Zapadnog Balkan. Važno je da se otvore pregovori i da se da pozitivan signal. Onda svako ide najbrže što može ka EU, u skladu sa reformama i brzinom reformi koje se implementiraju, poručila je Brnabić iz Brisela.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: POLICAJAC LIKVIDIRAN NA ZADATKU! Ubica se posvađao sa familijom, pa potegao automatsku pušku na policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track