BRAT RAMUŠA HARADINAJA PRETI: Ako me uhapsite aktiviraće se OVK!
Foto: Youtube Printscreen

u STRAHU OD hapšenja za Specijalni sud

BRAT RAMUŠA HARADINAJA PRETI: Ako me uhapsite aktiviraće se OVK!

Politika -

PRIŠTINA - Prvo hapšenje za Specijalni sud ponovo će aktivirati nekadašnju Oslobodilačku vojsku Kosova, tvrdi brat kosovskog premijera i poslanik u kosovskoj skupštini Daut Haradinaj, prenose prištinski mediji.

Daut Haradinaj se pominje kao jedan od prvih pripadnika tzv. OVK koji će se naći pred Specijalnim sudom.

- Instrument OVK će se ponovo aktivirati na Kosovu kada bude počelo hapšenje za Specijalni sud - rekao je Haradinaj za TV Klan Kosova.

foto: Youtube Printscreen

On je dodao da je trebalo da političke partije na Kosovu razmišljaju o Specijalnom sudu 2015. godine, a ne da glasaju za formiranje tog tribunala.

- Ja nisam deo ratnog krila, ja sam građanin Kosova. Moje najveće dostignuće je rat. Ja sam otvoren i uvek spreman da podržim drugove. OVK nije pocinila zlocine, Srbija je počinila zločine - tvrdi Haradinaj.

Kako kaže, Specijalni sud treba posmatrati kao "element koji će oštetiti imidž Kosova". Izjava Dauta Haradinaja usledila je nedugo pošto je propao pokušaj partija proisteklih iz OVK da u parlamentu obore zakon o formiranju Specijalnog suda za zločine OVK.

Prištinski sajt Insajderi, pozivajući se na izvore bliske novom sudu, tvrdi da će Specijalni sud podići optužnicu protiv Dauta Haradinaja zbog slučaja "Radonjičko jezero", odnosno ubistva 39 Srba, Albanaca i Roma tokom rata na Kosovu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO KO SU UBIJENI SVEDOCI ZLOČINA OVK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track