POSLANICIMA VEĆE PLATE U 2018: Evo za koliko će im se povećati zarade!
Foto: Zorana Jevtić

predviđeno budžetom

POSLANICIMA VEĆE PLATE U 2018: Evo za koliko će im se povećati zarade!

Politika -

Administrativni odbor usvojio je danas odluku o povećanju plata za pet odsto za poslanike, imenovana lica u službi u Skupštini Srbije, predsednika Republike, te zaposlene u službi predsednika Republike.

Predsednik tog odbora Aleksandar Martinović kaže da je po Zakonu o budžetskom sistemu propisano da će se u 2018. godini povećati plate kod korisnika budžetskih sredstava, uključujući pomenute, za pet odsto.

Visina osnovice za predsednika i poslanike je 8.338,68 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, a službenicima 2.835,44 dinara.

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je na odboru da podržava odluku da zapsleni u skupštinskoj službi dobiju povećanje plate, dok se poslanica DS Aleksandra Jerkov požalila da nije dobila materijal za sednicu.

Administartivni odbor je prihvatio ostavku poslanice SNS Vesne Rakonjac.

Administrativni Odbor Skupštine Srbije odlučio je danas da se novac od kažnjavanja poslanika dodeli narodnim kuhinjama na Kosovu i Fondu za lečenje oboljenja i stanja koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Fond i narodne kuhinje dobiće po 201.000 dinara.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! OVK ĆE PONOVO UBIJATI SRBE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track