OVO JE PREMIJERKI OBELEŽILO 2017. GODINU: Šta je na nju ostavilo najjači utisak, a šta bi volela da se nije ni desilo...
Foto: Zorana Jevtić

utisci

OVO JE PREMIJERKI OBELEŽILO 2017. GODINU: Šta je na nju ostavilo najjači utisak, a šta bi volela da se nije ni desilo...

Politika -

Za predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić 2017. godinu su obeležili, pre svega, predsednički izbori, otvaranje Muzeja savremene umetnosti i Kliničkog centra Niš, a u negativnom smislu štrajk radnika u kragujevačkom Fijatu.

"U političkom smislu, 2017. apsolutno su obeležili predsednički izbori i fantastična pobeda predsednika Aleksandra Vučića, sa 55 odsto osvojenih glasova", rekla je Brnabić u izjavi Tanjugu.

A dolazak na čelo vlade? "To je za mene ogromna stvar", kaže Brnabić.

Izdvaja i završetak Kliničkog centra u Nišu, te navodi da je simbolično to veoma važan projekat, jer je to prvi klinički centar ikad završen u Srbiji.

"To je i simbol da dovodimo i najkompleksnije projekte do kraja. To nam daje vetar u leđa za 2018. godinu", poručuje. Brnabić dodaje da je za nju lično od najvećeg značaja i otvaranje Muzeja savremene umetnosti nakon 10 godina, pošto je, kaže, kultura izuzetno važna, a godinama i decenijama je bila možda nepravedno zapostavljena.

Naglasila je da je Muzej savremene umetnosti signal koji govori o tome da će se vlada više posvetiti kulturi u narednom periodu, "jer je kultura, uz obrazovanje, stvar od koje će sutra zavisiti održivi razvoj Srbije".

Kaže i da je vlada u 2017. uspela da reši puno problema u ekonomiji i da sada moramo dalje da radimo na tome, kao i da pravimo osnovu za održivi razvoj i generacije koje dolaze. Na pitanje koji bi događaj najradije zaboravila, kratko je rekla - štrajk u Fijatu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” o očekivanjima od 2018.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track