Bastać: Obezbediti fer uslove na izborima u Beogradu
Foto: Stefan Jokić

Predsednik beogradske opštine Stari grad

Bastać: Obezbediti fer uslove na izborima u Beogradu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik beogradske opštine Stari grad i lider udruženja građana "Čuvari Beograda" Marko Bastać izjavio je danas da je neophodno obezbediti fer uslove za predstojeće izbore u Beogradu, jer je u toku "teledirigovani politički rijaliti", u kojem, kako je rekao, ne želi da učestvuje.

Bastać, koji je najavio da će učestvovati na izborima u glavnom gradu, kritikovao je medije zbog "eksploatacija razgovora" o načinima na koje će politički akteri izaći na izbore "sa ciljem dovođenja onih sa kojima se razgovara pred svršen čin".

foto: Nebojša Mandić

"Rezlultat te prakse jeste i to što će opozicija na beogradske izbore izaći sa najmanje dve liste, kao i cementiranje principa po kome se okupljamo oko lidera, a ne oko ideja. Oni koji insistiraju na ovim medijskim performansima rade sve suprotno od onoga što građani očekuju", ocenio je Bastać.

On je naveo da će nastaviti putem koji je započeo kada je predstavio "Plan za Beograd" i naglasio da je od političkih stranaka i ličnih ambicija, mnogo važnije s kojim politikama se izlazi pred gradjane.

"Nastavićemo tim putem uvereni da je od uzvika - ja sam kandidat, mnogo važnije da građani znaju kako svi zajedno nameravamo da obezbedimo minimum prihvatljivih uslova za izbore i tako sprečimo ponavljanje scenarija iz Pećinaca u našem glavnom gradu", poručio je Bastać.

Na juče održanoj konferenciji Demokratske stranke, posle koje je rečeno da je njen lider Dragan Šutanovac biti kandidat za gradonačelnika, a Vesna Rakić Vodinelić iz Nove stranke prva na listi, novinari su upitali da li se razgovaralo i s Bastaćem, s obzirom da je na fukciju predsednika opštine izabran kao član DS.

Šutanovac je odgovorio negativno, dok je Vesna Rakić Vodinelić kazala da su razgovarali i da su ti razgovri još u toku.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Stefan Jokić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” o očekivanjima od 2018.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track