BORKO STEFANOVIĆ: Đilas je most ka Beograđanima!
Foto: Zorana Jevtić

predsednik levice srbije

BORKO STEFANOVIĆ: Đilas je most ka Beograđanima!

Politika -

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da je ta vanparlamentarna stranka podržala kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda jer i Levica Srbije i Đilas žele državu jednakosti i socijalne pravde.

"Đilas je most ka Beograđanima. I Đilas i Levica Srbije žele državu jednakosti i socijalne pravde a ne novih SNS bogataša i kriminalaca", rekao je Stefanović u intervjuu za portal Komentar-pres.

Stefanović je rekao da Đilas želi socijalnu politiku koja je već sprovođena u Beogradu, plus besplatna obdaništa i zabranu prodaje Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB).

On je naveo da je Đilas izgradio tri mosta i hiljadu kilometara asfalta, preko 40 obdaništa i stotine drugih stvari.

"Mi želimo da Beograd i Srbiju vratimo narodu i stvorimo pravdu i posao za sve", rekao je Stefanović.

Upitan u kom pravcu bi se kretali pregovori s Prištinom da je Boris Tadić ostao na vlasti, Stefanović je rekao da bi u tom slučaju propali tehnički pregovori, jer ih nije htela ni tadašnja opozicija, ni Zapad, ni Albanci, ni javnost.

"Došli su ovi novi iz režima da prihvate sve. Zato su pregovori i dignuti na viši nivo da se ispuni šta je obećano. Mi nismo hteli, a oni su smeli. I prolazi im bez problema. A sve su slagali. Bez posledica", rekao je Stefanović.

Na pitanje koji bi bili njegovi ključni potezi da je na čelu Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Stefanović je rekao da to telo mora da vodi neko sa Kosova, kao i da Kancelariju za Kosovo i Metohiju sada ne vodi Marko Đurić već "Zvonko Veselinović i neki njegov čovek iz Mitrovice koji čujem voli bacanja kamena s ramena na političke i finansijske protivnike".

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Dragan Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track