Vuk Jeremić: Ne razumem zašto DS ide sam
Foto: Printscreen/Twitter

O beogradskim izborima

Vuk Jeremić: Ne razumem zašto DS ide sam

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kaže da ne razume Demokratsku stranku jer će, kako su najavili iz te partije, imati svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim beogradskim izborima.

"Nadam se da (odluka) nije konačna. Svakom je jasno da DS ne može sama odneti pobedu u Beogradu - kao što ne možemo ni mi' rekao je Jeremić i dodao da ako je svima stalo "da uzdrmamo režim" onda moraju biti jedinstveni.

Kako je rekao Jeremić, čija partija je podržala Dragana Đilasa kao kandidata za gradonačelnika prestonice, Narodna stranka nije i neće postavljati bilo kakve preduslove da se to jedinstvo postigne.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

On je apelovao na sve druge iz opozicije da se "trgnu" jer je, kaže, poslednji momenat. "U suprotnom učinićemo neoprostivu grešku, koju će građani kazniti na izborima,kazao je on i potvrdno odgovorio da tu misli i na Dveri i Dosta je bilo.

Odgovarajući na pitanje kako mu se čini što su četiri kandidata potekla iz DS, Jeremić je odgovorio da ta stranka u kojoj su oni potekli "više i ne postoji".

- Šapić je više puta u javnosti naglasio da ne želi podršku bilo koje stranke, i ja taj njegov stav poštujem, rekao je Jeremić i dodao da Šutanovac nije pokazao zaintresovanost čak ni za kontakt.

"Mislim da je to za žaljenje", zaključio je Jeremić.

Inače, kandidat DS za gradonačelnika je lider te partije Dragan Šutanovac, a njega je podržala Nova stranka Zorana Živkovića, koja je prethodno objavila da će njihov predlog za gradonačelnika biti Vesna Rakić Vodinelić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Twitter printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track