Stefanović: Opozicija moli Boga da ne bude izbora...
Foto: Marina Lopičić

Član Predsedništva SNS

Stefanović: Opozicija moli Boga da ne bude izbora...

Politika -

BEOGRAD - Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je opozicija najpre zamerala SNS što uopšte pokreće pitanje vanrednih parlamentarnih izbora, da bi posle odluke da se ide samo na beogradske prozivali naprednjake da su kukavice što ne idu i na parlamentarne.

"Evidentno je da opozicija, koja se samo bavi kampanjom i raspodelom fotelja nakon izbora, sada spočitava i ovu odluku, iako Boga moli da ne bude glasanja za narodne poslanike", istakao je Stefanović.

"Umesto da objasne građanima odakle im milioni evra za kampanju i čije to interese zastupaju Đilas, Jeremić, Janković i Šapić već dele plen iz beogradske kase. Nadaju se da će ponovo živeti na grbači građana", rekao je Stefanović.

foto: Nebojša Mandić

Kako kaže, u takvim okolnostima njemu ne ostaje ništa drugo nego da im "čestita na pobedi" u koju su očigledno ubeđeni. "Još samo da im građani poveruju", poručio je Stefanović.

Kaže da je od trenutka kada se tema vanrednih izbora pojavla u javnosti zastupao stav da bi oni trebalo da budu raspisani istovremeno sa beogradskim, jer, kako kaže, provera legitimiteta, pogotovo kada se promene neke okolnosti, je važna u svakom demokratskom društvu.

Stefanović je rekao da svakako poštuje odluku Glavnog odbora SNS da se ide samo na izbore za odbornike u Beogradu.

Na pitanje šta očekuje od beogradskih izbora, Stefanović je kazao da očekuje da građani procene šta je to SNS sa svojim koalicionim partnerima uradila u Beogradu za nepune četiri godine.

Na tas sa jedne strane treba staviti rezultate naspram duga od milijardu i dvesta miliona evra, koje su, kaže, ostavili Đilas i Šapić, ili neka uporede sa 650 miliona dinara preplaćenom rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra, maketom Terazija od 600.000 evra...

"Možda oni misle da će građani želeti da se vratimo u prošlost i vreme pljačkanja gradske kase, ali ja u to ne verujem", rekao je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track