PREDSEDNIK I PREMIJERKA NE IDU NA DAN REPUBLIKE SRPSKE: Prisustvovaće Stefanović i Nikolić
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

obeležavanje praznika

PREDSEDNIK I PREMIJERKA NE IDU NA DAN REPUBLIKE SRPSKE: Prisustvovaće Stefanović i Nikolić

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske, 9. januara u Banjaluci, potvrdili u Predsedništvu Srbije, a na svečanost neće ići ni premijerka Ana Brnabić. Vučić je na obeležavanju Dana RS bio 9. januara 2016, tada kao predsednik Vlade. Odlučeno je da u ime Vlade u Banjaluku ide potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da neće u Banjaluku zbog, kako je naveo obaveza u Beogradu. Obeležavanju Dana RS, kao i prošle godine, prisustvovaće Tomislav Nikolić, ali sada kao predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Najavljeno je da će predsednik Republike Srpke Milorad Dodik odlikovati Tomislava Nikolića Ordenom Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije, Republike Srpske i drugih država i za izuzetan doprinos od šireg značaja u afirmaciji posleratnom razvoju Republike Srpske. Dan RS je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

(Kurir.rs/Fonet/N1)

Foto Fonet/Zoran Mrđa

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: UHAPŠENIM ŠKALJARCIMA POTVRĐENA OPTUŽNICA! Evo za šta ih sud sve tereti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track