PALA JEDINA TUŽBA PROTIV MIRE MARKOVIĆ: Deo optužnice za zloupotrebe sa državnim stanovima zastareo u decembru?!
Foto: Profimedia

sud nekoliko puta opominjao da se isprave greške u novčanim iznosima

PALA JEDINA TUŽBA PROTIV MIRE MARKOVIĆ: Deo optužnice za zloupotrebe sa državnim stanovima zastareo u decembru?!

Politika -

BEOGRAD - Deo optužnice koji se odnosi na pet od 12 osoba koje se terete za zloupotrebe pri dodeli stanova u vlasništvu države, a na kojoj je i supruga nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, Mirjana Marković zastareo je u decembru 2017. godine, piše Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Kako se navodi, Viši sud je u nekoliko navrata opominjao Više tužilaštvo u Beogradu da ispravi greške u novčanim iznosima u optužnici.

foto: Marina Lopičić

Tužilaštvo je izmenjenu optužnicu dostavilo oktobra 2017, neke cifre su bile izmenjene ali se iznosi koji se pojedinim optuženim stavljaju na teret ponovo nisu poklapali, piše CINS.

Zastarevanjem optužnice u potpunosti je obustvaljeno gonjenje troje ljudi - nekadašnjeg službenika opštine Novi Beograd Milutina Miloševića, Miloša Batina i Zorana Perića.

foto: Marina Lopičić

Deo optužnice zastareo je i protiv bivše generalne sekretarke Vlade Srbije Živke Knežević, ali će se njoj suditi po drugim tačkama optužnice.

Tokom prethodnih godina postupak je zastareo protiv nekadašnje ministarke za izbeglice Bratislave Morine i bivšeg funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Petra Zekovića.

Osim Mirjane Marković, na optužnici su i bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes, nekadašnji ministar u Vladi Srbije Branislav Ivković, nekadašnji načelnik resora Državne bezbednosti MUP Srbije Jovica Stanišić i nekadašnji funkcioneri Državnog preduzeća za izdavanje nekretnina (Dipos).

foto: Dado Đilas

Suđenje u tom slučaju traje oko 15 godina, optužnica je u više navrata menjana, a ceo sudski postupak je na početak vraćan najmanje pet puta.

(Kurir.rs/Beta/CINS/Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ - Sve teorije zavere o smrti Slobodana Miloševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track