BRNABIĆ: Poseta premijera Japana istorijski važna za unapređenje odnosa dve države
Foto: Zorana Jevtić

POSETA ZAKAZANA ZA 15. JANUAR

BRNABIĆ: Poseta premijera Japana istorijski važna za unapređenje odnosa dve države

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je predstojeća poseta premijera Japana Šinzo Abea Srbiji istorijski važna za dalje unapređenje odnosa i dijaloga dve zemlje na najvišem nivou.

Ona je u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunićijem Marujamom navela da Srbija i Japan imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa i da su u protekloj godini učinjeni značajni koraci u saradnji dve države na svim nivoima.

Brnabić je istakla je da je Srbija veoma zainteresovana za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i ulaganja u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i turizma.

Izrazila je uverenje da će i ubuduće biti nastavljena saradnja na realizaciji zajedničkih investicionih projekata u obostranom interesu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Marujama je naglasio da će poseta premijera Japana, koji u Srbiju dolazi sa delegacijom privrednika, biti dobra prilika da se unapredi saradnja i prenesu iskustva, pre svega u oblasti razvoja privatnog sektora i malih i srednjih preduzeća.

On je ocenio da Srbija postaje sve interesantnije tržište za ulaganje, o čemu svedoče japanske kompanije koje već posluju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, o tome svedoči i sve veći broj privrednika iz Japana koji su zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Japan imaju dobru saradnju na međunarodnom planu koja se ogleda u međusobnoj podršci u važnim međunarodnim organizacijama i institucijama. Poseta premijera Japana Beogradu najavljena je za 15. januar.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track