VUČEVIĆ: SNS i SPS na beogradske izbore odvojeno, za nekoliko dana biće poznato ko će biti na listi vladajuće stranke
Foto: Fonetgrad Novi Sad

USKORO I O KOALICIJAMA

VUČEVIĆ: SNS i SPS na beogradske izbore odvojeno, za nekoliko dana biće poznato ko će biti na listi vladajuće stranke

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević kazao je danas da će za četiri-pet dana biti poznato ko će biti na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" za predstojeće beogradske izbore.

Vučević je za Radio-televiziju Srbije rekao da će ta lista biti "relaksirana od svih stranačkih obeležja".

U ponedeljak lista

Funkcioner SNS Milenko Jovanov kaže da će u ponedeljak naprednjaci usvojiti listu za beogradske izbore i da će na njoj biti poznatih javnih ličnosti iz sveta kulture, sporta. On je dodao da će čim budu raspisali izbori SNS objaviti listu, da će na njoj biti i aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ali da neće biti prvi na listi.

Pred Beograđane će, kako kaže, naprednjaci izaći sa rezultatima koje je ostvarila gradska vlast predvođena Sinišom Malim, a to je da je dug grada koji je, kako kaže, ostavio Dragan Đilas od 1,2 milijarde evra saniran, grad postavljen na noge i nikada nije bilo više gradilišta.

"Naš posao je da zaštitimo Beograd od novog propadanja, novog zaduživanja", reako je Jovanov i dodao da su lokalni izbori u pet opština u Srbiji pokazali kako opozicija funkcioniše "tamo gde nema para u budžetima oni se ne kandiduju".

On je rekao da će u naredna dva-tri dana biti poznato sa kojim strankama SNS ide u koaliciju i dodao da će nа izbore SNS i Socijalistička partija Srbije izаći nа odvojenim listаmа, аli dа su spremni dа nаstаve sаrаdnju posle izborа.

Kako je naveo, za sada je izvesno da će SNS nastupiti zajedno sa Socijaldemokratskom partijom Srbije (SDPS) čiji je predsednik Rasim Ljajić.

Govoreći o odluci predsedništva SNS da se uz beogradske izbore ne raspišu vanredni parlamentarni izbori, Vučević je kazao da je ta odluka doneta u "interesu gradjana".

"SNS je pokazala da je interes gradjana iznad stranke i time smo pokazali da stranka bira ono što je u interesu gradjana", rekao je on.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track