KOMEMORACIJA IVANOVIĆU ODRŽANA I U ZAGREBU Pupovac: Malo je onih koji su mogli doći svugde i razgovarati sa svima
Foto: Dragan Kadić

odata počast

KOMEMORACIJA IVANOVIĆU ODRŽANA I U ZAGREBU Pupovac: Malo je onih koji su mogli doći svugde i razgovarati sa svima

Politika -

U Srpskom narodnom veću (SNV) u Zagrebu danas je održana komemoracija ubijenom lideru Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću, na kojoj je rečeno da je on bio jedan od najistaknutijih političara među Srbima na području bivše Jugoslavije, saopšteno je iz SNV.

Predsednik SNV Milorad Pupovac naglasio je da je Ivanović bio istrajan u svom političkom poslanju i da nije odustajao od onog čemu je posvetio 20 godina svog života.

Na prostorima bivše Jugoslavije bilo je malo onih koji su poput njega mogli doći svugde i razgovarati sa svima, rekao je Pupovac, koji je Ivanovića ocenio kao govornika bez straha, svesnog da bi mogao doživeti negativne posledice zbog iznošenja stavova i istine.

Ne znamo kakvi će biti odnosi između Albanaca i Srba na Kosovu nakon Oliverovog ubIstva, ali znamo da će Srbi imati manje samopouzdanja, a upravo je gubitak samopouzdanja glavni problem s kojim se sreću, zaključio je Pupovac.

Bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić rekla je da u Jugoistočnoj Evropi nema mnogo političara Ivanovićevog formata i zato je "njegov nasilni odlazak naneo je štetu pravednoj ljudskoj stvari u ovom delu Evrope".

Ivanović je pokazao da su podele na Albance, Srbe i Hrvate od sekundarnog značaja, dok je od prvorazrednog značaja podela na dve grupe - pristojne, hrabre i istinoljubive s jedne te kabadahije i kriminalce s druge strane, konstatovala ja Pusić.

Na komemoraciji su bili ambasadorka Srbije Mira Nikolić, poslanici u Saboru Dragana Jeckov i Boris Milošević, predstavnici Srba u državnim institucijama i ministarstvima, predstavnici lokalne samouprave, kao i drugi članovi srpske zajednice.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track