TAČI: Spremni smo na saradnju sa svima koji mogu dovesti do rešavanja ubistva Olivera Ivanovića
Foto: ETA

rešavanje

TAČI: Spremni smo na saradnju sa svima koji mogu dovesti do rešavanja ubistva Olivera Ivanovića

Politika -

Predsednik Kosova Hašim Tači izrazio je večeras tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem spremnost da kosovske institucije, u skladu sa važećim zakonima, sarađuju sa srpskim u istrazi jučerašnjeg ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tači je na Fejsbuku napisao da su nadležni organi Kosova spremni da, u skladu s važećim zakonima Kosova, sarađuju i primaju "bilo kakvu pomoć koja može dovesti do rasvetljavanja ubistva".

"Dvojica predsednika su istakla neophodnost da se da dovoljno vremena kako bi nadležni organi na stručan i nezavisan način završili svoj posao. Predsednici su istakli da je otkrivanje izvršilaca ubistva najvažnije", naveo je kosovski predsednik.

Tači je dodao da je tokom razgovora pružio uveravanja da nadležni organi, tužilaštvo i Policija Kosova vode intenzivnu istragu u cilju otkrivanja i dovođenja izvršilaca zločina pred lice pravde.

"U telefonskom razgovoru dva predsednika su razmotrila i mnoga pitanja od zajedničkog interesa, usredsređujući se na potrebu nastavljanja dijaloga o normalizaciji odnosa dve zemlje, na jačanje mira u regionu i evroatlanske perspektive", napisao je Tači.

(Kurir.rs/Beta)

Foto ETA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZNAJU NEŠTO O UBISTVU IVANOVIĆA? Evo prema kome bi mogla da vodi istraga o zločinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track