REBIĆ: Srpska policija ima informacije koje vode ka vozilu korišćenom u ubistvu Ivanovića
Foto: Marina Lopičić

direktor policije

REBIĆ: Srpska policija ima informacije koje vode ka vozilu korišćenom u ubistvu Ivanovića

Politika -

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da srpska policija ima odredjene informacije koje vode ka vozilu korišćenom za izvršenje ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Rebić je potvrdio navode da je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo, vlasnik automobila koji je pronadjen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

"Na osnovu medjunarodne operativne policijske saradnje smo dobili jedan trag koji vodi ka, najverovatnije, vozilu koje je korišećno za izvršenje ovog krivičnog dela. Posedujemo odredjene informacije o vlasniku tog vozila, odnosno načinu prodaje tog vozila i pokušavamo da pribavimo i druge relevantne podatke", rekao je Rebić.

On je kazao da još uvek nema odgovora Euleksa i Unmika povom zahteva Srbije za uključivanje njenih državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića.

"Čuo sam se više puta sa šefom Euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to proverili u Srbiji, ali i ponovio zahtev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u preistražnom i istražnom postupku", kazao je Rebić.

Dodao je da "profesionalno veruje da će Euleks i Unmik odgovoriiti na zahteve Srbije".

"Verujem i u srpsku policiju i BIA i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnom resursima, moći da nadjemo izvršioca i nalogodavca ubistva", zaključio je Rebić.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak pre podne iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka, na ulazu u prostorije stranke koju je osnovao.

Kosovska policija identifikovala je vlasnika zapaljenog vozila nadjenog u Kosvoskoj Mitrovici nakon ubistva Olivera Ivanovića, rekao je juče regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da policija radi punom parom, da je osnovan specijalni tim koji se bavi isključivo istragom jučerašenjeg ubistva Olivera Ivanovića.

Prema nezvaničnim saznanjima agencije Beta, zapaljeno vozilo koje je pronadjeno juče pre podne u Ulici vojvode Putnika pripadalo je starijem Austrijancu srpskog porekla, koji odavno nije živ.

Kurir.rs/Beta/RTS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV NA LICU MESTA) OVDE je mučki ubijen Oliver Ivanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track