EU POZDRAVLJA DOGOVOR VUČIĆA I TAČIJA O NASTAVKU DIJALOGA Kocijančić: Tragično ubistvo Olivera Ivanovića mora bez odlaganja istražiti
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

EU POZDRAVLJA DOGOVOR VUČIĆA I TAČIJA O NASTAVKU DIJALOGA Kocijančić: Tragično ubistvo Olivera Ivanovića mora bez odlaganja istražiti

Politika -

Evropska unija pozdravlja dogovor predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa, a saradnja dve strane na istrazi ubistva Olivera Ivanovića biće važna za kosovsku policiju i istražne organe, rečeno je u Briselu za Tanjug.

"EU pozdravlja direktnu telefonsku komunikaciju presednika Vućiča i predsednika Tačija i njihov dogovor da se nastavi dijalog kome posreduje EU odnosno da se dalje normalizuju odnosi", navela je Kocijančić u izjavi za Tanjug. Ona je naglasila da je nastavak dijaloga po svim pitanjima koja su od zajedničkog interesa "jedini način da se osigura trajna stabilnost na Kosovu, u Srbiji i celoj Evropi".

Kocijančić je ponovila da će kroz dijalog obe strane biti u mogućnosti i na napreduju u svojim EU integracionim planovima.

"EU radi na tome da se dijalog dve strane nastavi što je pre moguće", poručila je Kocijančić. On je ponovila da je implementacija svega dogovorenog u dijalogu obaveza koju su obe strane prihvatile i koja će odrediti brzinu njihovog napretka na putu ka EU.

Na pitanje Tanjuga o saradnji Beograda i Prištine na istrazi ubistva Olivera Ivanovića u EU kažu da se "tragično ubistvo Olivera Ivanovića mora bez odlaganja istražiti, a počinioci izvesti pred lice pravde".

"Saradnja između organa nadležnih za sprovođenje zakona sa obe strane biće važna za uspeh kosovske policije i istragu koja se odvija u skladu sa dogovorom o pravosuđu i policiji postignutim u okviru dijaloga", izjavila je Kociijančić.

U Briselu navode da je ubistvo Olivera Ivanovića gnusan čin i da je istraga u cilju identifikacije počinliaca u toku.

Ponavlja se da su ovonedeljni tehnički razgovori delegacija Beograda i Prištine prekinuti kako bi se obe strane fokusirale na ovaj tragičan događaj.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SAHRANJEN OLIVER IVANOVIĆ! Evo kako je lider Srba sa Kosmeta ispraćen na večni počinak!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja