STEFANOVIĆ: Priština ne želi da pronađe i kazni ubice Olivera Ivanovića!
Foto: Marina Lopičić

odbijaju saradnju

STEFANOVIĆ: Priština ne želi da pronađe i kazni ubice Olivera Ivanovića!

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je večeras da Priština odbija saradnju u istrazi sa organima Srbije, sa ciljem da oteža i spreči otkrivanje motiva, počinilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića.

Stefanović je rekao da je reakcija Ramuša Haradinaja i ministra pravde u Prištini, kojom se odbija učešce istražnih organa Srbije u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, potpuno neprihvatljiva:

"Takva reakcija ključnih prištinskih institucija jasno ukazuje da tu nema želje da se ubice pronađu i kazne, niti da se istraga profesionalno obavi", rekao je ministar Stefanović za Tanjug i dodao da bi, u suprotnom istraga morala da uključi sve istražne organe koji mogu da pomognu da se dođe do počinilaca i organizatora Ivanovićevog ubistva.

''Očigledna je namera da se pažnja javnosti usmerava u pogrešnom pravcu i da se oteža i spreči otkrivanje pravih motiva za ovo ubistvo, kao i svih onih koji su odgovorni", uveren je Stefanović.

On je naveo da smo, i pored svih zahteva Euleksu i UNMIK-u da uključi istražne organe Srbije u istragu, do sada ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor tih međunarodnih institucija.

Dodao je da posebno zabrinjava do sada nezabeležena praksa da Euleks ne uzima aktivnije učešće u istražnom procesu ovako teškog krivičnog dela.

''Srbija i dalje insistira da njeno tužilaštvo, policija i drugi državni organi budu deo istrage, jer smatramo da se samo tako moze doći do potpune istine i sprečiti da počinioci i njihovi nalogodavci ostanu nekažnjeni", poručio je Stefanovic.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SAHRANJEN OLIVER IVANOVIĆ! Evo kako je lider Srba sa Kosmeta ispraćen na večni počinak!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track