EVO ŠTA VAM JE POTREBNO DA BUDETE VULINOV POMOĆNIK: Vlada Srbije raspisala javni konkurs!
Foto: Dragan Kadić

za sve zainteresovane

EVO ŠTA VAM JE POTREBNO DA BUDETE VULINOV POMOĆNIK: Vlada Srbije raspisala javni konkurs!

Politika -

Vlada Srbije raspisala je javni konkurs za funkciju pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane, na rok od pet godina, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Na toj funkciji sada je, u statusu vršioca dužnosti general-major Milan Mojsilović.

Uslovi konkursa predviđaju najmanje visoko obrazovanje u oblasti prirodno-matematičkih ili društveno-humanističkih nauka, najmanje devet godina radnog iskustva u struci, poznavanje engleskog jezika i položen državni stručni ispit.

Uslov je i sertifikat za pristup i korišćenje podataka i dokumenata sa oznakom stepena tajnosti, državljanstvo Srbije, da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede radne dužnosti i da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

U izbornom postupku proveravaju se poznavanje oblasti iz delokruga Sektora za politiku odbrane, stručna osposobljenost za rad na položaju, veština analitičkog rezonovanja i logičkog zaključivanja, organizacione sposobnosti i veština rukovođenja.

Ministar odbrane ima još jednog pomoćnika - za materijalne resurse, a na toj funkciji je, takođe u v. d. stanju, koje se svaka tri meseca produžava odlukama Vlade Srbije, Nenad Miloradović.

Kurir.rs/N1

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA U EU 2025.GODINE! Evo koje uslove za to mora da ispuni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track