ĐURIĆ UOČI ODLASKA PREDSEDNIKA VUČIĆA NA KOSOVO: Poseta bezbednosno komplikovana, ali veoma važna za Srbe
Foto: Nebojša Mandić

Srbija podržava ostanak i opstanak Srba na KiM

ĐURIĆ UOČI ODLASKA PREDSEDNIKA VUČIĆA NA KOSOVO: Poseta bezbednosno komplikovana, ali veoma važna za Srbe

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji u političkom i bezbednosnom smislu ''vrlo komplikovana'', ali da ima ogroman značaj za Srbe u južnoj pokrajini kojima se, kako kaže, na taj način šalje poruka da Srbija stoji uz njih i podržava njihov ostanak i opstanak na KiM.

foto: Nebojša Mandić

Đurić smatra da je poseta Vučića Kosovskoj Mitrovioci i srpskim enklavama južno od Ibra od izuzetne važnosti pre svega zbog poljuljane sigurnosti Srba nakon zločinačkog terorističkog čina ubistva Olivera Ivanovića čiji je cilj, kako je rekao, bio da se svi Srbi na KiM zastraše i proteraju sa svojih ognjišta.

VUČIĆ I TAČI RAZGOVARALI TELEFONOM: Ključno otkrivanje i privođenje pravdi počinilaca ubistva Olivera Ivanovića

''Ako budemo solidarni sa našim narodom na KiM i ako budemo izdržali i ovo iskušenje, uveren sam da ćemo poraziti ciljeve terorista koji su čitavoj Srbiji i porodici Olivera Ivanovića naneli strašan udarac'', naveo je Đurić.

Kako je rekao, predsednik Srbije će razgovarati sa onima koji predstavljaju i vode srpski narod na KiM i sa običnim građanima o tome kako žive i koji su njihovi problemi i strahovi i šta država Srbija može da uradi za njih.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

''Ljudi koji ovde žive nemaju drugu otadžbinu i domovinu i rešeni su da ostanu sa svojim porodicama zbog čega im poseta predsednika uliva novu snagu i sigurnost i šalje im snažnu poruku da je cela Srbija sa njima'', ocenio je direktor Kancelarije za KiM.

VUČIĆ ZA VIKEND NA KOSOVU: Predsednik Srbije ide u posetu severnom i centralnom delu KiM

On je pozvao Srbe iz svih delova KiM da dođu i da razgovaraju sa predsednikom Vučićem koji će, kako je podsetio, osim Kosovske Mitrovice posetiti i srpske enklave južno od Ibra i otići će u Gračanicu i Laplje selo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA U EU 2025.GODINE! Evo koje uslove za to mora da ispuni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track