VULIN: Poseta Vučića Kosovu pokazala da će Srbija brinuti o svakom čoveku u južnoj pokrajini
Foto: Stefan Jokić

kada je najteže

VULIN: Poseta Vučića Kosovu pokazala da će Srbija brinuti o svakom čoveku u južnoj pokrajini

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je boravak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima na Kosovu i Metohiji došao u trenucima kada je najteže, pokazao da se država Srbija neće pomeriti sa Kosova i Metohije, a Vučić još jednom dokazao da je državnik kakvog dugo nismo imali.

Vulin je istakao i da je Vučić dokazao da država Srbija ne misli da se pomeri sa Kosova i Metohije, da će brinuti o svakom čoveku koji živi na prostoru Kosova i Metohije i da je naša politika, "politika koja samo jača položaj Srbije ali i Srba na Kosovu i Metohiji".

"Aleksandar Vučić je još jednom dokazao da je zaista državnik kakvog dugo nismo imali i da je čovek ogromne lične hrabrosti. Njegov boravak sa Srbima na Kosovu i Metohiji je opet došao u trenucima kada je najteže, ali baš su to trenuci u kojima on pokazuje svoju državničku veštinu ali i iskrenu ljubav prema svakom Srbinu koji živi na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin obilazeći Vojnu akademiju u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dodao je i d aje biti sa građanima Srbije na Kosovu i Metohiji ovih dana teško, ali i časno.

On je podsetio da je Vučić dokazao da je čovek koji ima apsolutno poverenje Srba na Kosovu i Metohiji i da politika koju vodi ima potpunu podršku svih Srba na Kosovu i Metohiji.

"Čitava Međunarodna zajednica je pažljivo pratila njegovu posetu i zaključci do kojih je došla jesu da su Srbi jedinstveni, da su snažni, da ne misle da odlaze i da se o njima nikada više neće moći odlučivati bez njih samih. Mogli su, takođe, predstavnici međunarodne zajednice da vide da se Srbima više ne može trgovati, da se ne mogu deliti, da se ne mogu kupovati, da Srbi imaju čoveka kome iskreno veruju Aleksandru Vučiću, i da imaju Vladu i državu koja je čvrsto uz njih", zaključio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Zašto Priština usporava istragu o ubistu Olivera Ivanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track