VUČIĆ: Pobednik grešku traži kod sebe, gubitnik u drugom
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Predsednik poručio iz beča

VUČIĆ: Pobednik grešku traži kod sebe, gubitnik u drugom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije naročito zainteresovan za eventualni protest opozicije koji pojedini mediji najavljuju za dan nakon beogradskih izbora i da to ne bi bilo nešto novo, uz komentar da su prošle godine "već šetali, pa prekinuli" i tako pokušali da odgovornost za neuspeh prebace na vlast.

Vučić je u Beču, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa napisima medija da lideri opozicije pripremaju proteste dan nakon beogradskih izbora, odnosno na njegov rođendan, rekao da već godinama ne slavi rođendan i da ga to ne interesuje.

"Prošli put su to već radili, ne vidim da je to nešto novo i ne vidim da se neko nasekirao i prošli put zbog toga. Šetali su mesec dana, dva, tri meseca... ne znam koliko je to trajalo, prekinuli su da šetaju. Tako će i sada da šetaju, pa će da prekinu da šetaju", naveo je Vučić.

Kako kaže, drugačije ne mogu, jer ne mogu da kažu da su opet izgubili zato što je neko bio vredniji, marljiviji i pametniji od njih i zato što je neko ponudio bolji program.

"Uvek je lakše da kažete - to je zbog medija, zbog diktature, to je zbog ovog, zbog onog, iako smo mi mnogo bolji i 100 puta pametniji od njega i od njih... I to im je jedini smisao. Ne vidim zašto bih bio naročito zainteresovan za to", prokomentarisao je on.

Na konstataciju novinara da se kampanja zahuktava, a da je on liderima opozicije glavna tema i da se opozicija sada obazire na priče o KiM, Vučić je rekao da je to sasvim u redu i upitao šta bi drugo moglo da im bude tema.

"To kako su vodili rijaliti šou u Srbiji, kako su nam umesto dečjih boravišta ostavljali pacove i srušene montažne objekte ili kako su zadužili Beograd za 1,2 milijarde... A šta da pričaju? Uvek je lakše da govorite o nekom drugom nego o sebi i svojim planovima", istakao je Vučić.

foto: Tanjug/Zoran Mirković

Kaže da sam, kada njegova stranka osvoji 55,1 odsto glasova, sedne i danima razmišlja o tome gde su pogrešili i zašto su tako malo glasova dobili, da bi sledeći put dobili više, i zašto deo ljudi nije zadovoljan.

"Pronalazimo krivicu u sebi smatrajući da možemo da dobijemo mnogo više. A oni kad god i kako god da izgube, makar i sa 40 odsto razlike, oni kažu - ne, mi smo divni, prepametni, mi smo super, a ovi što su nas ovako ubedljivo pobedili, oni su glupi i sledeći put će da bude obrnuto", primetio je Vučić.

U tome je kaže, razlika između gubitnika i dobitnika - pobednik uvek traži grešku kod sebe i ispravlja je da bi pobeđivao ubedljivije u budućnosti, a gubitnik uvek traži grešku u drugome, a samo sebe hvaleći nikada ni u budućnosti neće uspeti da postigne rezultate.

Na pitanje da prokomentariše istraživanje javnog mnjenja o beogradskim izborima, poput NSPM Djorđa Vukadinovića, Vučić je rekao da "partijske stručnjake" nije u stanju da sluša i razume, ali da je video da opozicija ima dramatičan pad.

"Video sam u početku da je bilo 31-31, mi i Djilas, a sada to izgleda malo drugačije i sve što se izbori budu više približavali to će više da im izgleda drugačije. Ne sekiram se za istraživanje", kazao je on.

Kaže da i SNS, kao ozbiljna politička stranka, takođe radi istraživanja gotovo na dnevnom nivou, a posebno kada su izborne kampanje u pitanju, te da znaju kako stvari stoje.

"Nismo zadovoljni, vrlo je tesno, ali kako smo krenuli da te izbore gubimo sa sigurnošću, danas više to nije tako izvesno. Borićemo se, još ima nade. Još ima nade da oni koji rade pobede one koji samo kibicuju, kritikuju i čekaju umesto da nešto urade za sebe, a ne za narod i građane", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Tanjug/Zoran Mirković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track