BRNABIĆEVA SA AMBASADORKOM IZRAELA: Odnosi naših zemalja unapređeni kroz dijalog i ekonomsku saradnju
Foto: Fonet

Negovanje kulture sećanja i zajedničke istorije

BRNABIĆEVA SA AMBASADORKOM IZRAELA: Odnosi naših zemalja unapređeni kroz dijalog i ekonomsku saradnju

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa ambasadorkom Izraela u Beogradu Alonom Fišer Kam da odnosi Srbije i Izraela beleže stalan napredak kroz unapređenje političkog dijaloga i sve intenzivniju ekonomsku saradnju.

Ambasadorka Fišer Kam ukazala je na značaj izgradnje Memorijalnog centra "Staro sajmište" i kazala da su memorijali ovakvog karaktera važni za očuvanje i negovanje kulture sećanja i zajedničke istorije dva naroda. Sagovornice su se saglasile da je Srbija odlukom o restituciji dala primer i dobar model drugim državama za rešavanje ovog pitanja, saopštila je Vlada Srbije.

Kako je navedeno, Ana Brnabić je rekla da će Vlada Srbije nastaviti da radi na ispunjenju planiranih aktivnosti u oblasti restitucije imovine žrtava Holokausta koje nemaju žive naslednike. Brnabićeva je ocenila da dobri bilateralni odnosi i intenzivniji susreti zvaničnika dve zemlje, naročito u protekloj godini, utiču na povećanje izraelskih investicija u Srbiji u brojnim oblastima i veću trgovinsku razmenu, a posebnu mogućnost za unapredjenje saradnje vidi u oblasti IT sektora, inovacija, životne sredine i turizma.

Ana Brnabić je rekla i da će predstojeći EBRD samit o Zapadnom Balkanu, koji će biti održan 26. februara u Londonu, biti dobra prilika za susrete sa izraelskim privrednicima, saradnju i planove za buduće investicije.

Predsednica Vlade je zahvalila ambasadorki Fišer Kam na principijelnom stavu Izraela o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci u ovom, za Srbiju, važnom pitanju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track