Kolinda Grabar Kitarović: Nisam očekivala izvinjenja, bitna su dela
Foto: Beta

POSETA PREDSEDNIKA SRBIJE HRVATSKOJ

Kolinda Grabar Kitarović: Nisam očekivala izvinjenja, bitna su dela

Politika -

ZAGREB - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da nije očekivala izvinjenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer su izvinjenja "lične stvari".

"Ono što je meni bitnije jeste da smo postigli napredak, da smo zaista postigli iskorak u našim namerama da rešavamo pitanja koja su preostala iz prošlosti iz Domovinskog rata. Ali i da se usredsredimo i na našu sadašnjost i budućnost naših odnosa, da radimo na boljitku naših odnosa", rekla je Grabar-Kitarović u razgovoru za Novu TV upitana je li očekivala izvinjenje Vučića zbog njegovih izjava iz ratnih 90-tih.

Upitana je li Vučić kojeg je primila evropski Vučić ili i dalje oseti onog Vučiča iz devedesetih, Grabar Kitarović je odgovorila da je Vučić s kojim je ona razgovarala "evropski". "Apsolutno i definitivno", dodala je hrvatska predsednica.

"Mi smo imali i izvinjenja u prošlosti, čime su ona rezultirala? Bitna su dela i ono što će se učiniti", izjavila je hrvatska predsednica.

Ona je dodala da je važno šta će Vučić uraditi za Hrvate u Vojvodini i dodala da se veseli trenutku kada će biti potvrdjeno da su njihovi politički i drugi zahtevi ispunjeni".

Ona je rekla da će verovatno u narednih nekoliko meseci posetiti Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja