BRNABIĆ SA ŠEFOM NEMAČKE DIPLOMATIJE: Srbija uspešno sprovodi reforme
Foto: Tanjug/Kabinet predsednice Vlade Srbije

podrška

BRNABIĆ SA ŠEFOM NEMAČKE DIPLOMATIJE: Srbija uspešno sprovodi reforme

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je danas ministru spoljnih poslova SR Nemačke Zigmaru Gabrijelu na podršci koju Nemačka pruža Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Brnabić je istakla da je posvećenost Nemačke stabilizaciji prilika i integracionim procesima na Zapadnom Balkanu, kao i jasnoj evropskoj perspektivi regiona, potvrđena upravo kroz podršku koju pruža Srbiji i kroz inicijative poput Berlinskog procesa.

Predsednica vlade naglasila je da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj Srbije, koja ulaže veliki napor da u regionu Zapadnog Balkana bude prepoznata kao pouzdan, odgovoran i dosledan partner.

Ministar Gabrijel pozdravio je odluku država članica Evropske unije o usvajanju Strategije proširenja za Zapadni Balkan.

On je naglasio da je nužno da se nastavi proces ekonomskih reformi koje srpska vlada već uspešno sprovodi i istakao važnost daljeg jačanja vladavine prava.

Premijerka Brnabić istakla je da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom i izrazila očekivanje da će prištinska strana u budućem periodu konstruktivno pristupiti implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima.

Na sastanku je zaključeno da su ekonomski odnosi dve države veoma dobri, sa velikim potencijalom za dalje unapređenje.

Ministar Gabrijel izrazio je očekivanje da će premijerka Brnabić u skorijem periodu posetiti Nemačku, što bi bilo od izuzetnog značaja za dalje unapređenje bilateralnih odnosa dve države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Kabinet predsednice Vlade Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) TAČI:“SPORAZUM SA BEOGRADOM BEZ PRIZNANJA, ALI KOSOVO U UN-u“?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track