SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić razgovarao sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Susret sa Tomislavom Žigmanovim

SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić razgovarao sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji

Politika -

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas je održao sastanak sa predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji koje predvodi Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vucić pružio uveravanja delegaciji Saveza da će Hrvati u Srbiji biti integrisani u svaki segment društva i da se nikako ne smeju osećati ugroženo. Žigmanov je posle razgovora sa predsednikom Srbije rekao novinarima da je Vučić na svaku inicijativu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini odgovorio pozitivno.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upitan šta je konkretno tražio Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Žigmanov je naveo da je pokrenuto nekoliko ključnih inicijativa za probleme sa kojima se suočavaju.

U pitanju su komunalna infrastruktura, kao što je rešenje mosta kraj Sombora, zatim dolazak u posed namene kuće Bana Jelačića, otvaranje lektorata na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kao i uključivanje predstavnika hrvatske zajednice u proces donošenja odluka, pre svega kada je u pitanju pokrajinska administracija.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Što se tiče rokova koji su određeni, Žigmanov je rekao da oni zavise od inicijative o kojoj je bilo reči, od nekoliko meseci do procesa koji će trajati duže.

Veruje da će jedan deo ovih problema biti rešen pre svega zato što je, kaže, Vučiheva osnovna poruka bila: "sve što tražite nije preko onoga što je standard i sve će biti rešeno".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track