MIHAJLOVIĆ: Premijerka da odluči da li ćemo dobiti moderan zakon o rodnoj ravnopravnosti
Foto: Vlada Srbije

srbija spremna za novi zakon

MIHAJLOVIĆ: Premijerka da odluči da li ćemo dobiti moderan zakon o rodnoj ravnopravnosti

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kazala je danas da premijerka Ana Brnabić treba da odluči da li će Srbija dobiti moderan zakon o radnoj ravnopravnosti.

"Mislim da je ta odluka na najboljoj od nas a to je ona koja trenutno vodi Vladu Srbije, gospođa Brnabić. Možda je to fer da ona odluči da zaštiti sebe, mene i sve druge žene i da odluču da li ćemo imati moderan zakon ili ćemo ostati na zakonu iz 2009. godine koji nikada nije primenjen, a imamo na desetine ubijenih žena", rekla je ona novinarima uoči konferencije o nekretninama i infrastrukturi.

Mihajlović je ocenila da je Srbija spremna za novi zakon o rodnoj

ravnopravnosti.

"Srbija je spremna za 'spejs šatl' a ne samo za 'BMV' u ovoj oblasti", kazala je Mihajlović koja je na čelu Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost.

Ocenila je i da je Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti, koje je pripremilo Koordinaciono telo, dobar zakon i da treba da bude usvojen kao i da može da napravi veliki korak u odnosima žena i muškaraca.

Nacrt zakona o rodnoj ravnoravnsti vraćen je u septembru prošle godine na doradu jer je bilo više primedbi na predložena rešenja.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Vlada Srbije, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track