PROŠLI SMO SITO I REŠETO: Vučić o 180 godina diplomatskih odnosa sa Rusijom
Foto: Dragana Udovičić

sastanak u vili mir

PROŠLI SMO SITO I REŠETO: Vučić o 180 godina diplomatskih odnosa sa Rusijom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije odnose karakteriše da nisko nijednom išli jedni protiv drugih, što je retki primer i slučaj bilo kojih naroda u svetu.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, kazao da danas obeležavamo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, tokom kojih smo prošli "sito i rešeto", izgubili mnogo ljudi boreći se za slobodu naroda.

foto: Dragana Udovičić

Preneo je da mu je Lavrov uručio pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u kojem na veoma lep način govori o saradnji dve zemlje i budućim odnosima.

- Predao sam ministru Lavrovu pismo za predsednika Putina u zahvalnost za sve što je uičinio na razvoju dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje i nadi da ih još više unapređujemo - kazao je Vučić.

Rekao je da je napisao još jedno pismo ime građana Srbije za porodicu Romana Filipova, pripadnika ruske vojske i zamlio Lavrova da ga preda.

- Završio sam to pismo govoreći o hrabrosti koja je zadivila srpski narod i građane Srbije. Završio sam kako se govorilo u vreme najvećih heroja, srpskih junaka "Za junacima se ne plače, za njima ostaje šta su učinili" - istakao je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) EVO KO JE USTVARI PRIPADNIK FOKE UHAPŠEN U BEOGRADU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track