(KURIR TV) POŠTA PRVOM DEMOKRATSKI IZABRANOM PREMIJERU: Članovi DS položili venac na Platou Zorana Đinđića i ispred njegove kuće
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Postavio ideologiju kojom se Demokratska stranka i danas vodi

(KURIR TV) POŠTA PRVOM DEMOKRATSKI IZABRANOM PREMIJERU: Članovi DS položili venac na Platou Zorana Đinđića i ispred njegove kuće

Politika -

Članovi Demokratske stranke položili su danas venac na platou Zorana Đinđića, povodom petnaestogodišnjice od ubistva premijera i lidera DS.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Nakon polaganja venca na platou kod Trga Republike, novinarima se obratio član DS Zoran Alimpić, koji je podsetio da je upravo na tom mestu Skupština grada 2004. odala poštu Đinđiću, što je, dodao je, bilo propraćeno "velikim otporom tadašnjih koalicionih partnera, ali i tadašnje opozicije".

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Zoran Đinđić je bio prvi demokratski izabran gradonačelnik Beograda i prvi demokratski premijer, ubijen je u političkom atentatu radeći kao premijer i građani Beograda i Srbije će mu uvek odavati poštovanje", rekao je Alimpić i dodao da je Đinđić postavio ideologiju DS kojom se ta stranka i dalje vodi.

POLOŽEN VENAC ISPRED ĐINĐIĆEVE KUĆE: Bliski saradnici iz DS evocirali uspomene na svog lidera

Članovi DS i bliski saradnici Zorana Đinđića, Gorica Mojović, Slobodan Milosavljević i Goran Ćirić položili su danas venac i na spomen-ploču ispred zgrade u kojoj je do 2000. godine živeo ubijeni premijer.

Osim njih, polaganju venca prisustvovali su i drugi poklonici Đinđićevog lika i dela.

Obnovljen mural kod Filozofskog fakulteta

Predstavnici Čuvara Starog grada, Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Nove stranke obnovili su i zaštitili mural sa likom Zorana Đinđića na platou kod Folozofskog fakulteta.

foto: Kurir

U saopštenju se navodi da su u uslovima relativizacije istorije i kreiranja atmosfere u kojoj se zlikovci proglašavaju za heroje, a žrtve za izdajnike, ove stranke i pokreti obnovili i zaštitili mural sa Đinđićevim likom.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja