BRNABIĆ STIGLA U BANJALUKU, SASTALA SE SA DODIKOM I CVIJANOVIĆEVOM: Osećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom
Foto: Printscreen/Tanjug

predvodi delegaciju srbije

BRNABIĆ STIGLA U BANJALUKU, SASTALA SE SA DODIKOM I CVIJANOVIĆEVOM: Osećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom

Politika -

BANJALUKA - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Banjaluci da joj je drago što Srbija i Republika Srpska (RS) imaju posebne odnose i što Beograd može da pruži podršku Banjaluci.

Brnabić se odmah po dolasku sastala se sa premijerkom i predsednikom RS Željkom Cvijanović i Miloradom Dodikom.

"Drago mi je da sam u Banjaluci, uvek je zadovoljstvo da vidim predsednicu Vlade Cvijanović i predsednika Dodika. Mislim da sve ovo pokazuje jedne stvarno specijalne veze između Republike Srpske i Srbije. Verujte da mi osećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom", rekla je Brnabić

Brnabić je rekla i da je Srbija, zahvaljujući postignutoj stabilnosti, u mogućnosti da pomogne RS, opštinama i građanima "sa fantastičnim projektima koje imaju".

Premijerka Srbije založila se za "što više zajedničkih i velikih projekata"i dodala da je sada jedan od prioriteta otvaranje graničnog prelaza i mosta Ljubovija - Bratunac kao i nasatavak razgovora o novim energetskim projektima.

Sastanku u Administrativnom centru vlade RS prisustvovali su i potpredsednica Vlade RS i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić, ministar rudarstva i energetike Srbije Vladimir Antić i ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan.

Delegacija Vlade Srbije razgovarala je i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, a prisustovaće u Banjaluci i stručnoj konferenciji o temi "Energetska suverenost - Banjaluka kao regionalni centar".

Branabić je rekla da će otputovati za Beograd "malo ranije nego što je planirala" jer se u Beogradu danas obeležava dan RS gde treba da govori.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track