SRPSKO MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE DOBILO LASKAVU TITULU: Proglašeno za najotvoreniju instituciju izvršne vlasti u regionu
Foto: Zorana Jevtić

rezultati monitoringa

SRPSKO MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE DOBILO LASKAVU TITULU: Proglašeno za najotvoreniju instituciju izvršne vlasti u regionu

Politika -

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave najotvorenija je institucije izvršne vlasti u regionu, rezultat je monitoringa mreže nevladinih organizacija ActionSEE otvorenosti institucija u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo ispunjava 82,22 odsto kriterijuma otvorenosti institucija koje je ustanovila ova mreža, a jedini bolji rezultat je ostvarila Skupština Crne Gore.

Ružić je rekao da dodao da posebno godi što je takva ocena stigla od civilnog sektora, sa kojim ministarstvo se trudi da ostvari što bolju komunikaciju i saradnju u svakodnevnom radu.

Cilj nam je transparentna, efikasna i uslužna uprava koja uključuje građane u procese donošenja odluka i politika, rekao je Ružić.

Monitoring otvorenosti institucija u ove četiri države sprovodila je CRTA iz Srbije, Centar za demokratsku tranziciju iz Crne Gore, Metamorfozis iz Makedonije i "Zašto ne?" iz Bosne i Hercegovine.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDEAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track