SI ĐINPING PORUČIO Vučiću: Naše partnerstvo se odlično razvija, unapredićemo vojnu i ekonomsku saradnju
Foto: AP

ODGOVORIO NA PISMO SRPSKOM PREDSEDNIKU

SI ĐINPING PORUČIO Vučiću: Naše partnerstvo se odlično razvija, unapredićemo vojnu i ekonomsku saradnju

Politika -

Kineski predsednik Si Đinping, u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Kinom u svim oblastima od obostranog značaja, ukazao je da se strateško partnerstvo dveju zemalja odlično razvija i izrazio spremnost da zajedno sa Vučićem uloži napor da se državni odnosi podignu na novi nivo.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije, u pismu predsednika Sija se navodi da ga je Vučićevo pismo mnogo odbradovalo i da ceni to što Vučić poklanja veliku pažnju razvoju odnosa sa Kinom i aktivno se zalaže za unapređenje praktične saradnje dveju zemalja.

"Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično se razvija, učvršćuje se međusobno političko poverenje, intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dveju zemalja", napomenuo je Si.

On je ukazao da saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije.

"Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja. Kineska strana izražava dobrodošlicu srpskoj delegaciji, koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu koji će dogovoriti naše resorne institucije", istakao je Si.

"Ja pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo", navodi se u pismu predsednika NR Kine predsedniku Vučiću.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track