ISPOVEST SUPRUGE OLIVERA IVANOVIĆA: Bol je sve jača Bogdan svakog dana pominje tatu!
Foto: Zorana Jevtić

Sećanje

ISPOVEST SUPRUGE OLIVERA IVANOVIĆA: Bol je sve jača Bogdan svakog dana pominje tatu!

Politika -

Prošlo je tačno šest meseci otkako nema Olivera, sa sinom često pričam o njemu, gledamo fotografije... To je nenadoknadiv gubitak, kaže Milena Ivanović

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP), ubijen je na današnji dan pre tačno šest meseci, a njegova supruga Milena kaže za Kurir da joj je sve teže kako vreme prolazi i da sinu Bogdanu (7) sve više nedostaje otac!

- Teško je, sve je teže, bol je sve jača. To je nenadoknadiv gubitak. Bogdan je sada na raspustu, oseća se da mu otac veoma nedostaje. Bili su izuzetno vezani. Često ga pominje. Kad vidi njegovu sliku u medijima, nadoveže se nekom pričom, seti se nekih događaja... Mi često pričamo o njemu, prisećamo se zajedničkih trenutaka, gledamo fotografije. Trudimo se da uz ljubav i podršku porodice prebrodimo teške dane - priča za Kurir Milena Ivanović.

foto: Zorana Jevtić

Ona kaže da je porodica u subotu održala polugodišnji pomen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, gde je Ivanović sahranjen, dok će danas biti održan u manastiru Visoki Dečani.

- U subotu smo išli na groblje kao što to uvek činimo, zapalili sveće i tako obeležili šest meseci od ubistva. A dogovorili smo se s ocem Savom Janjićem, igumanom manastira Visoki Dečani, da danas, baš u danu kada se navršava pola godine od ubistva, održe pomen. Oliver je rođen u selu Rznić kod Dečana, veoma je bio vezan za to mesto, a tamo je i Bogdan kršten. Olivera, inače, stalno pominju u svojim molitvama - dodaje Ivanovićeva.

Žarko Ivanović, najstariji sin ubijenog političara, izjavio je da su i posle šest meseci u neverici.

- Teško nam je da prihvatimo realnost. On je za nas uvek predstavljao podršku. Bio je oličenje energije, naš stub. Bez obzira na sve, i dalje je s nama, njegove reči i misli su tu. Tako će ostati - rekao je on.

Funkcioner GI SDP Ksenija Božović rekla je da članovi porodice i najbliži saradnici nemaju nikakve informacije o toku istrage o ubistvu Ivanovića.

Rasim Ljajić Oliver je ceo život posvetio idealima Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, koji je prisustvovao pomenu u subotu, poručio je da Ivanovićevi prijatelji neće prestati da traže odgovore na pitanja šta se desilo tog 16. januara i zašto taj slučaj nema epilog:

foto: Zorana Jevtić

- Nema čak nikakve informacije da li se bar pomerio jedan milimetar u istrazi koja je u toku - ako je uopšte i u toku. Ne znam da li je bio bolji čovek ili političar, čovek koji je čitav svoj život posvetio idealima u koje je verovao i za koje se do kraja života i borio.

Činjenice Ubijen sa šest metaka - Ivanović ubijen 16. januara ispred sedišta GI SDP u Kosovskoj Mitrovici - Ubijen sa šest hitaca, ubica još nepoznat - Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu - Supruga Milena i sin Bogdan odlučili da se presele u Beograd - Uskoro bi trebalo da dobije ulicu u Kosovskoj Mitrovici

(Biljana Bojić/Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track